"Tek ayaklı kramponlar" gözünü şampiyonluğa dikti

Türkiye Ampute Milli Futbol Takımı, Polonya'nın başkenti Varşova'da 11-14 Eylül'de düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'na hazırlık amacıyla Trabzon'da kampa girdi.Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü'ne ait Sporcu Eğitim Merkezi'nde kamp yapan milli t

"Tek ayaklı kramponlar" gözünü şampiyonluğa dikti

Türkiye Ampute Milli Futbol Takımı, Polonya'nın başkenti Varşova'da 11-14 Eylül'de düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'na hazırlık amacıyla Trabzon'da kampa girdi.

Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü'ne ait Sporcu Eğitim Merkezi'nde kamp yapan milli takımda teknik direktör İsmail Temiz, yaptığı açıklamada, "Kamp güzel geçiyor, gerçekten şampiyonaya iyi hazırlanıyoruz, futbolcularımızın motivasyonu yüksek. Avrupa şampiyonasında hedef şampiyonluk" dedi.

Ampute Milli Futbol Takımı'nın daha önce 4 kez dünya üçüncüsü, bir kez de Avrupa ikincisi olduğunu dile getiren Temiz, "Şimdi hedefimiz şampiyonluk. 2016 Dünya Şampiyonası Türkiye'de olacak, o şampiyona da da hedefimiz şampiyonluk" diye konuştu.

Temiz, takımına güvendiğini vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizim başarılı olmamamız için hiçbir neden yok. Dünyada ampute futbolda söz sahibi ülkelerden birisiyiz. Ben daha önce bu milli takımın kaptanıydım, şimdi antrenörü oldum. Takımın yapısını, sporcuların durumunu ve dünyadaki ampute futbolu bildiğim için iddialı konuşuyorum. Dünya şampiyonası kolay olmayacak, 30-32 ülke o şampiyonada yarışacak ama bu yarışta ipi göğüsleyecek olan takımlardan bir tanesi de Türk Milli Takımı."

Türkiye Ampute Futbol Teknik Kurul Başkanı Ahmet Yılmaz ise Türkiye'de ampute futbolun oldukça iyi durumda olduğunu belirterek, "Milli takımımız Avrupa'da birincilik için yarışıyor, Rusya bizi zorluyor. Dünyada ise ilk üçe her zaman girdik, Avrupa'da ise ilk ikiye girdik ama artık şampiyonluk için bu kamplarımızı yoğunlaştırdık" ifadesini kullandı.

Ampute Milli Futbol Takımı'nda teknik direktör Temiz'in dışında 5-6 oyuncunun güneydoğu gazisi olduğunu dile getiren Yılmaz, "Trabzon gerçekten futbolun en gözde illerinden biri. Burada kamp yaptığımız için çok mutluyuz" dedi.

Yılmaz, ampute futbolun daha fazla yaygınlaşması için çaba gösterdiklerini kaydederek, Karadeniz'de de Trabzon ve çevresindeki illerden oyuncuları bir araya getirerek bir ampute futbol takımı kurmak için çalışma yaptıklarını sözlerine ekledi.

Sporcu Eğitim Merkezi'nde 2-13 Ağustos'ta kamp yapacak Ampute Milli Futbol Milli Takımı, şampiyona öncesi son hazırlık kampını İstanbul Riva'da gerçekleştirecek.

Milliler Polonya'nın Varşova kentinde gerçekleştirilecek Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası'nda; İtalya, İrlanda, Belçika, Almanya, İngiltere, Ukrayna, Rusya ve Hollanda'yla mücadele edecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor