Taraftardan Vatikan'da eylem!

Trabzonsporlu taraftarlarının oluşturduğu Temiz Futbol Platformu, Katoliklerin merkezi Vatikan'ın kalbinde bulunan Aziz Petrus Meydanı'nda bir eylem düzenledi.88 haftadır Türkiye ve dünyanın çeşitli kentlerinde düzenlenen ve "adalet yoksa futbol da yok" s

Taraftardan Vatikan'da eylem!

Trabzonsporlu taraftarlarının oluşturduğu Temiz Futbol Platformu, Katoliklerin merkezi Vatikan'ın kalbinde bulunan Aziz Petrus Meydanı'nda bir eylem düzenledi.

88 haftadır Türkiye ve dünyanın çeşitli kentlerinde düzenlenen ve "adalet yoksa futbol da yok" sloganını benimseyen Temiz Futbol Platformu üyesi yaklaşık 50 kişi, Vatikan'da bir araya geldi. UEFA Avrupa Ligi J Grubu'nda Lazio'nun bu akşam konuk edeceği Trabzonspor'a destek olmak için Roma'ya gelen taraftarlar, 'Vicdan rengi formalarla Vatikan'dayız" mesajı verdi.

Avrupa'da yaşayan Türkler ve Vira Avrupa Taraftar Grubu'nun destek verdiği eyleme Türkiye'den Trabzon Fikir Kulübü üyeleri de katıldı.

'İTALYA'DA ŞİKEYİ CEZALANDIRMAYIN, TÜRKİYE'YE GÖNDERİN' MESAJI

Temiz futbolu hak ettiklerini söyleyen sporseverler, açtıkları bir pankarta, "Maçlarda şike yapan İtalyan takımlarını cezalandırmayın, onları Türkiye'ye gönderin. Türkiye'de şike yapmak yasal" mesajı da verdi.

Eylemciler ayrıca, 2006 yılında öldürülen Trabzon'daki Santa Maria İtalyan Katolik Kilisesi rahibi Andrea Santoro'yu da unutmayarak, "Rahip Santoro bizim hemşerimizdi, öyle kalmaya da devam edecek" diye yazdı.

Platform adına meydanda yapılan açıklamada ise, 2 yılı aşkın süredir Türk futbolunda adalet ve doğruluk talebi için sokaklarda oldukları vurgulanarak, şunlar kaydedildi:

"3 Temmuz 2011 sabahı Türkiye futbolunun kirli yüzü, Türk emniyet teşkilatının titizlik içerisinde, aylar süren operasyonları sonucunda tüm çıplaklığıyla açığa çıkarıldığında, sadece sahada oynanan futbolu seven, gerçek futbolseverlerin dileğinin de gerçekleşeceğini sanmıştık. Ancak süreç beklediğimiz gibi ilerlemedi. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), üst üste hukuk kurallarını çiğneyerek, çiğneyemediği yerde kanunları istediği şekle sokarak açığa çıkan kirli yüzleri yeniden aramızda barındırmaya devam etti. TFF, şikeci takım olan Fenerbahçe'nin yanında yer aldı."

Açıklamada, şike operasyonunu görmezden geldiği öne sürülen UEFA ve bu sorunu sadece izlemekle yetindiği ortaya atılan FIFA da hedefe alındı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor