Taraftar polis tarafından coplandı.!

Olin Edirne-Mersin Büyükşehir Belediyespor maçında tribünden yaşanan arbede ve polisin bir taraftara uyguladığı şiddetin bugün ortaya çıkan görüntü büyük ses getirdi. BEKO Basketbol Ligi'nde oynanan Olin Edirne - Mersin Büyükşehir Belediyespor karşılaşmas

Taraftar polis tarafından coplandı.!

Olin Edirne-Mersin Büyükşehir Belediyespor maçında tribünden yaşanan arbede ve polisin bir taraftara uyguladığı şiddetin bugün ortaya çıkan görüntü büyük ses getirdi. 

BEKO Basketbol Ligi'nde oynanan Olin Edirne - Mersin Büyükşehir Belediyespor karşılaşmasında, hakeme laf atan astım hastası taraftar Mutlu İlke Ülker, polis tarafından coplandı. 
 
Sinirli polisin coplamasını engellemek için tribünde bulunan amirlerinin engelleme çabası sonuç vermedi. Olin Edirne taraftarının polis tarafından acımasızca coplanması taraftarın çektiği görüntülere yansıdı. 
 
Beko Basketbol Ligi'nde Olin Edirne ile Mersin Büyükşehir Belediyesi arasında dün Mimar Sinan Kapalı Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmanın sonlarına doğru pota arkasındaki tribünde bulunan taraftarlardan Mutlu İlke Ülker karşılaşmanın hakemine sözlü sataşmada bulundu.
 
Bunun üzerine tribüne dönen hakem Aytuğ Ekti de taraftara yanıt verdi. Hakem ile taraftar arasında yaşanan söz düellesundan sonra taraftarlar ile polisle arasında gerginlik çıktı. Olin Taraftarlar Derneği Başkanı Namık Kemal Döneleken tribünde yaşananları daha sonra şöyle anlattı: 
 
"Gerginliğin artması üzerine arkadaşları Mutlu İlke Ülker'i tribünün arka koltuklarına doğru götürdüler. Bu sırada tribüne çok sayıda polis sevk edildi. Ancak buna rağmen gerginlik yatışmadı. Görevli polislerden tribüne gelmesi üzerine aralarında çocuk ve kadınların da olduğu seyirciler ayrılmak istedi.
 
Taraftarlardan astım hastası da olan Mutlu İlke Ülker yaşanan kargaşada yere düşerek kriz geçirmeye başladı. Bu sırada polis kriz geçiren taraftarları karga tulumba tribün dışına almak için tuttuğunda sinirlerine hakim olamayan bir başka polis belindeki copu çıkararak acımasızca vurmaya başladı. Yaşananlar taraftarlardan birisi tarafından cep telefonu ile saniye saniye görüntülendi. Taraftarın coplayan arkadaşlarına diğer polisler engel olmak istedi ancak uzun süre başarılı olamadı. " 
 
RAPOR ALDILAR
 
Olayların yatışmasından sonra Mutlu İlke Ülker polis tarafından, 'görevli memuru mukavemet' suçundan gözaltına alındı. Çıkan olaylarda yaralandığını ileri süren 7 polis rapor alarak şikayetçi oldu. Dün geceyi nezarette geçiren ve bugün adliyeye çıkarılan Ülker tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Dün oynanan karşılaşmayı ise Olin Edirne 62-74 kaybetti. 
 
HASTA OLDUĞUMU SÖYLEMEME RAĞMEN VURDULAR
 
Olin Edirne-Mersin Büyükşehir Belediyespor basketbol karşılaşması sırasında polisin cop darbelerine maruz kalan Mutlu İlke Ülker, CHP Edirne İl Başkanlığı'nda CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan ile birlikte basın toplantısı düzenledi.
 
Hakemle arasında bir tartışma geçtiğini belirten Ülker, "Hakem beni polislere şikayet edince, polis de güç kullandı. Karşılıklı hakaretler oldu. Daha sonra benim söylediğim kelimeden dolayı polisler üstüme yürüdü. Olanlar oldu. Polislere hasta olduğumu da söyledim. Dinlemediler, sen misin laf atan dediler ve vurdular" dedi.
 
MİLLETVEKİLİ: KANIM DONDU
 
Polisin gereğinden fazla orantısız güç kullandığını belirten CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan ise şunları söyledi:
 
"Gereğinden fazla orantısız güç kullanılarak adeta bir linç edilme aşamasına getirilen kardeşimiz, taraftarların kendisini korumasıyla linç edilmekten kurtarıldı. Görüntüleri izlerken kanım dondu. İnsanı bırakın, hiç bir canlıya o şekilde vuramaz. Biz bunu şiddetle kınıyoruz.
 
Edirne Emniyet Müdürü ile de konuştum. O da olaydan dolayı üzüntü duyduğunu belirtti ve idari ve adli soruşturmanın sürdüğünü söyledi. Ayrıca bundan sonrakı basketbol maçlarına polisin gelmeyeceğini ve özel güvenliğin görev yapacağını bana bildirdi."
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler