Taraftar, her şey şimdi başlıyor!

Haber61’in İstanbul Temsilcisi Aytekin Akay, Eskişehir- Trabzonspor maçından sonra Taraftara her şeyin şimdi başladığını hatırlatan yazısını kalemine aldı. İşte Akay’ın Trabzonspor maçı değerlendirmesi…Stresin en yukarılarda yaşandığı bir mücadele oldu. Ö

Taraftar, her şey şimdi başlıyor!

Haber61’in İstanbul Temsilcisi Aytekin Akay, Eskişehir- Trabzonspor maçından sonra Taraftara her şeyin şimdi başladığını hatırlatan yazısını kalemine aldı. İşte Akay’ın Trabzonspor maçı değerlendirmesi…

Stresin en yukarılarda yaşandığı bir mücadele oldu. Özellikle ikinci yarı her iki takımda gol dışında bir şey düşünmedi.

Eskişehir, diğer maçların aksine net gollük pozisyonlar yakaladı. İlerde çoğalabilselerdi sonuç daha farklı olurdu. Trabzonspor ise bir bakıma stresi idare edemedi diyebiliriz. Oyunun ilk yarısında nispeten hareketli bir Trabzonspor izledik. Daha bir dengeli ve araştırıcıydılar. İkinci yarı ise sahne Eskişehirspor’undu.

Trabzonspor’daki durgunluğu birkaç nedene bağlayabiliriz ama aslında Trabzonspor ligin ikinci yarısında maçlarını böyle kazanıyordu. Sivas’ta, Ankara’da, hep böyle kazanmıştı. Bir kez daha olur muydu? Olmadı.

Böyle maçlardan sonra eksikleri bahane etmek ne kadar doğru bilmiyorum ama Serkan’ın eksikliği kesin olarak hissedildi. Bir de Bülent Uygun, Trabzonspor’un top yapan adamlarını ikişer oyuncuyla marke etti. Alanzihno’nun, Colman’ın, Jaja’nın ileri uca faydalı olamamasının başka izahı yoktu.

Bu maçta da kahraman olur mu diye beklenen Burak’ın yapacak bir şeyi yoktu ama Umut net pozisyondan faydalanamadı. Bu beraberlikle şampiyonluk yarışının bittiği anlamına gelmemeli. Trabzonspor Fenerbahçe gibi yarışı bırakma gafletine düşerse asıl o zaman bu iş biter. Trabzonspor, Eskişehir’de puan kaybederse Fenerbahçe şampiyon olur diyenlerin yanıldığını göstermeli. Asıl şampiyonluk yarışı bundan sonra başlıyor.

Her maçın taktiği, kadrosu, oyuncu değişiklikleri eleştirilebilir ama bu maçın değil. Onun için futbolcuları teknik kadroyu Trabzon’da çiçeklerle karşılamak en doğru olanı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor