Tahliye ne anlama geliyor

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 4'ü tutuklu 93 sanığın yargılandığı Futbolda Şike Davası'nda nihai ve "tarihi" kararlar açıklandı. Tutuklu 4 sanık; Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Asbaşkan İlhan Ekşioğlu, Olgun Peker ve Yusuf

Tahliye ne anlama geliyor

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 4'ü tutuklu 93 sanığın yargılandığı Futbolda Şike Davası'nda nihai ve "tarihi" kararlar açıklandı. Tutuklu 4 sanık; Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Asbaşkan İlhan Ekşioğlu, Olgun Peker ve Yusuf Turanlı tahliye edildi  

 

 

 YARGITAY ONARSA 2 YILDAHA YATACAK

 

Aziz Yıldırım’a tahliye kararı verilmesi Aziz Yıldırım’ın şikeden aklandığı anlamına gelmiyor. 6 yıl 3 ay ceza alan Azız Yıldırım’ın erken tahliye opsiyonu da kayda alındığında, Yargıtay'ın cezayı onaması ı halinde Aziz Yıldırım 2 yıl 2 ay daha  Metris'de yatacak.

 

 

 TAHLİYE NE  DEMEK ?

 

 Tahliye, belirli şartların gerçekleşmesi halinde tutuklunun serbest bırakılmasıdır.

Bu, suçu sabit olanlar içinde verilebilen bir karardır. Alınan veya alınacak cezaya karşılık, tutukluluk süresi yeterli görülen sanıklar ve/veya hükümlüler için verilen bir karardır. Kısaca, tutuklunun karar kesinleşene kadar serbest bırakılmasıdır.

 

BERAAT NE  DEMEK ?

 

 Beraat ise; suç işlemediği sübut eden sanıklar için verilen bir karardır.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor