Tahkim kendisiyle çelişiyor!

Tahkim Kurulu Başkanı Engin Tuzcuoğlu, Fenerbahçeli Meireles'e verilen ceza ile ilgili "Tükürük somut bir eylemdir.

Tahkim kendisiyle çelişiyor!

Tahkim Kurulu Başkanı Engin Tuzcuoğlu, Fenerbahçeli Meireles'e verilen ceza ile ilgili "Tükürük somut bir eylemdir. İnsan konuşurken tüküremez. Hakem Özkahya'nın raporu da yalan değil... O bakmadığı bir sırada Meireles'in ağzından sıvı geliyor" dedi.

2002'den beri İstanbul Barosu'nun Spor Hukuku Komisyonu Başkanlığı'nı yapan Engin Tuzcuoğlu, Demirören'in Federasyon Başkanlığı ile birlikte Tahkim Kurulu Başkanlığına geldi. Tuzcuoğlu, yaptığı açıklamada, futbola bakışını anlattı.

Kendilerine yöneltilen eleştirilerin, "hukuk dışı"na taşması halinde rahatsızlık duyduğunu dile getiren Tuzcuoğlu, "Bizler de ailesi, sosyal statüsü olan insanlarız. Zaten işin doğasında var, yargıda mutlaka bir taraf mutsuz olacaktır. Yargıçlar da bu mutsuzlukla yüzleşirler" diyor.

Tahkim Kurulu'nun bir yargı makamı olduğuna dikkat çeken Başkan Tuzcuoğlu, "Anayasa'da sayılan 5 mahkemeden biriyiz. Anayasa Mahkemesi, Danıştay, Yargıtay, Sayıştay ve Tahkim Kurulu" dedi.

TÜKÜRÜK YA VARDIR YA YOKTUR

Engin Tuzcuoğlu, Meireles'e verilen cezanın düşürülmesi konusunda da net konuştu. 7 saat boyunca görüntüleri izlediklerini belirten Tuzcuoğlu, "Bunun üzerine tükürmediğine kanaat getirdik" dedi. Tuzcuoğlu şunları söyledi:


" Çünkü konuşurken insan tüküremez. Tükürmek somut bir eylemdir. Halis Özkahya'nın raporu da yalan değil. Onun bakmadığı bir sırada Meireles'in ağzından bazı sıvılar yüzüne geliyor. Buna sıvı diyoruz, çünkü tükürme kastı yok. Bu eylemi taksirle yani ihmalle işleyemezsiniz. Ya vardır, ya yoktur."

Bazı kişilerin, "8 maç nasıl düşer?" diye eleştirdiğini belirten Engin Tuzcuoğlu, "Ya var dersiniz 8 verirsiniz, ya da tamamını kaldırmanız gerekir" diyerek konuşmasına şöyle devam etti:

"Biz de bunu yaptık. Ama hakaret için verilen üç maçlık ceza konusunda da PFDK'yı hukuksal olarak eleştiriyorum ve bunu kararımıza da yazdık. Bunu yapmak zorundayım. Bunu yapmazsam kendime ihanet etmiş olurum. Hukuk Müşavirliği'nin başvurusu olmadığı için de cezayı artıramadık. Çünkü bizim kurulun aleyhe bozma durumu yok. Yani başvuru olmadan cezayı artıramam."

HAKARET CEZASI AZ OLDU

Hakaretin 3 ile 7 maçlık bir cezası olduğunu ifade eden Tahkim Kurulu Başkanı, şunları dile getirdi:

"Bir mahkemede, sizin hakkınızda karar veren bir yargıça, 'Hadi lan' denir mi? Dediniz de bunun karşılığını görmediniz mi? Hakem de böyledir. PFDK ile bu konuda ayrı düşünüyoruz. Diyoruz ki, hakem, hakim, hekim... Bunların hepsi haklarınızı doğrudan dolayı teslim ettiğiniz üç kurumdur. Bunlar aynı kökten gelirler.

Biz kendi aramızda kullanıyoruz diyor kamuoyu... Biz kendi aramızda herkesin bildiği bir küfürü de kullanıyoruz. Ama bir yargıça, 'Hay senin verdiğin karara' diyerek küfür etmiyoruz. Sahadaki hakim de hakemdir."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler