”Şut Profesörü” Türkiye’ye geliyor

 Amerikan Ulusal Basketbol Ligi’nde (NBA) Orlando Magic forması giyen milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu’nun basketbol ve spor okulları, 14-17 Haziran’da NBA’in en iyi şutörlerini eğiten ve ”şut profesörü” olarak tanınan Marvin Harvey’i ağırlayacak. Özell

”Şut Profesörü” Türkiye’ye geliyor

 

Amerikan Ulusal Basketbol Ligi’nde (NBA) Orlando Magic forması giyen milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu’nun basketbol ve spor okulları, 14-17 Haziran’da NBA’in en iyi şutörlerini eğiten ve ”şut profesörü” olarak tanınan Marvin Harvey’i ağırlayacak.

 

Özellikle lisanslı basketbolcular, İstanbul HidoTalent Camp’te düzenlenecek kamp süresince, Marvin Harvey’e yeteneklerini gösterme ve kendilerini geliştirme imkanı bulacak.

 

Milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yılda 80’den fazla maç oynadığını ve yorucu bir sezon sonrasında dinlenmeye çok fazla vakit ayıramadığını belirterek, bu yaz hemen Türkiye’ye döndüğünü, çok önem verdiği basketbol kampları ve spor okullarıyla ilgilenmeye başladığını söyledi.

 

Bir çok gence spor yapma imkanı vermek ve Türkiye’ye yararlı olabilmek adına Hidayet Türkoğlu basketbol ve spor okullarını açtığını anlatan Türkoğlu, bu kamplara, yaz aylarında NBA yıldızlarını eğiten koçları da getirdiklerini kaydetti.

 

Bu yaz, NBA’in en iyi şutörlerini eğiten ve ”şut profesörü” olarak tanınan Marvin Harvey’i getireceğini ifade eden Türkoğlu, ”Tüm Avrupa bu koçun peşinde, o yüzden Avrupa turnesine çıkıyor. Ben de ikna etmeyi başardım ve Türkiye’ye de geliyor. 14-17 Haziran’da İstanbul HidoTalent Camp’te sporcularımızla buluşacak. Marvin ile çalışmak, özellikle lisanslı basketbolcular için çok önemli bir fırsat” diye konuştu.

 

Türkoğlu, yarın ile 15 Temmuz günleri arasında yapılacak kamp süresince, 10-18 yaş arası lisanslı basketbolcuların Marvin Harvey’in yanı sıra İhsan Bayülken, Cem Akdağ, Hurşit Baytok gibi antrenörlerle ve bir çok milli takım oyuncusunun da Sporcu Performans Koçu olan Muratcan Üner ile antrenman yapma fırsatı bulacağını dile getirdi.

 

Genç sporcular için fırsat

 

Hidayet Türkoğlu, ”Bir çok sporcu genç, keşfedilmemekten, iyi takımların antrenörlerine kendilerini izletme şansına sahip olamamaktan yakınıyor. Bu kamplar daha sık yapılır ve yeterince duyurulabilirse, ileri teknik eğitimi alan gençler Türk basketbolunu bizlerden daha iyi yerlere taşıyacaktır, buna inanıyorum. Çok yetenekli gençler birer yıldız olacakken, kendilerini gösterme fırsatı bulamadıkları için basketbolu bırakmak zorunda kalıyorlar” diye konuştu.

 

Kurduğu spor okullarına, milli takımlarda ve liglerde görev yapan çok değerli antrenörleri alt yapıyı yönetmeleri için dahil ettiklerini ifade eden Türkoğlu, ”Antrenman metodlarımız NBA antrenmanları gibi zor bir kamp ama gençlerimizin maksimum verimle kampları tamamlayacaklarına eminim. Herkesi bu kamplara bekliyoruz” dedi.

 

İlk kampı 14-17 Haziran’da İstanbul’da Athletic Performance Center’da yapacaklarını anlatan Türkoğlu, daha sonra İzmir’e gideceklerini ve İzmirli basketbolcuları antrenörlerle tanıştıracaklarını söyledi.

 

Hidayet Türkoğlu, kendisinin de tüm antrenmanlara katılarak, sporculara tecrübelerini aktarmaya çalışacağını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor