Sürmen Trabzon'u yorumladı!

Türk futbolundaki şike soruşturması kapsamında hazırlanan iddianameyi Trabzonlu hukukçu Avukat Ali Sürmen, Haber61.Net'e yorumladı. Sürmen, açıklanan iddianameye ilişkin olarak "İddianamede suçun tamamlanmasından bahsetmiyor burada savcının bahsettiği bu

Sürmen Trabzon'u yorumladı!

Türk futbolundaki şike soruşturması kapsamında hazırlanan iddianameyi Trabzonlu hukukçu Avukat Ali Sürmen, Haber61.Net'e yorumladı. 

Sürmen, açıklanan iddianameye ilişkin olarak "İddianamede suçun tamamlanmasından bahsetmiyor burada savcının bahsettiği bu konuşmaların şike ve tevşik pirimi amaçlı olduğu yönünde. Bunu mahkeme nasıl değerlendirir, hepimiz izleyip göreceğiz tabiki. Dosyanın tamamı olarak değerlendirilmedi ama sadece ifadelere baktığımız zaman beraatte olabilir" dedi.

TRABZON GÜCÜNÜ GÖSTERMELİ
Avukat Ali Sürmen, Trabzonspor'un bir anönce lobi faaliyetlerine geçmesi gerektiğini belirterek, "TFF'de Trabzonspor'un kendini çok iyi anlatması gerekiyor. Böyle ceza verilmez Trabzonspor'a ancak. Şimdi konuşmalarda teşvike teşebbüs iddiası var 58. maddede teşvik pirimi veren de bu kapsamdadır deniliyor. 

Ama diğer suçlarla ilgili yapan ve teşebbüs eden derken teşvik ve teşebbüsten bahsetmiyor. Teşebbüs edenler yarı oranda düşürülür diyor cezası ama bunu TFF nasıl yorumlar bilemiyoruz. Onun için Trabzonspor'un bir anönce lobi faaliyetlerine başlaması ve güç gösterisi yapması gerekiyor. Fenerbahçe bakın nasıl yapıyor" dedi.

TÜM ENERJİMİZ TFF'YE VERİLMELİ! Devamı sayfa 2'de...

 

Sürmen, "Şimdi düşmüşüz kişiler az ceza alsın tamam alsın ama Trabzonspor'u kişiler kurtarmaz bizi bu sene TFF'nin vereceği karar kurtaracak. Tüm enerjimizi TFF'ye vermeliyiz" diye konuştu.

Sürmen sözlerine şöyle devam etti: "İddianameye göre 58. maddeyi bu davanın sonucunu beklemeden TFF uygulayacak. TFF beklemeyecek beraat edecekler mi etmeyecekler mi diye. 

Bu yıl içerisinde TFF şike veren şikeye teşebbüs eden tevşik veren teşviğe teşebbüs eden kulüpler hakkında da karar verecek. İddianame kişiler hakkında. TFF mahkeme kararını beklemek zorunda değil zaten. Şimdi mahkeme kararını beklemeden iddianamedeki ifadelere göre bir karar verecek"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor