Süper Ligin transfer hasılatı!

Şampiyonluk iddiasıyla sezona başlayan ekipler, bu sezon da transferde kesenin ağzını açmaktan kaçınmadı. Aksine yurt dışından kazanılan rakam, yine beklentileri karşılamadı.'Dört büyükler' olarak adlandırılan Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzons

Süper Ligin transfer hasılatı!

Şampiyonluk iddiasıyla sezona başlayan ekipler, bu sezon da transferde kesenin ağzını açmaktan kaçınmadı. Aksine yurt dışından kazanılan rakam, yine beklentileri karşılamadı.

'Dört büyükler' olarak adlandırılan Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor, şu ana kadar 34 futbolcuyla sözleşme imzaladı. Bu transferler için 4 kulübün kasasından toplam 69 milyon 600 bin euro bonservis ve kiralama bedeli çıktı.

Buna karşın dört büyüklerden Avrupa liglerine giden futbolcu sayısı 6 ile sınırlı kaldı. İhraç oyuncular ise kulüplerine toplam 34 milyon 950 bin euro kazandırdı. Yani yurt dışına ödenen rakamın ancak yarısı Türkiye'ye geri döndü.

Galatasaray, yeni sezon öncesi 3 futbolcuyu bedelsiz almasına rağmen Selçuk İnan'a verdiği 1.2 milyon euroluk imza parasıyla birlikte 16 milyon 850 bin euro bonservis ve kiralama beledi taahhütünde bulundu. Atletico Madrid'e imza atan kaptan Arda Turan'dan kazanılan rakam 12 milyon euro oldu.

Şike soruşturmasında adı geçmesi nedeniyle transferde sessiz kalan Fenerbahçe, 19 milyon 750 bin euroluk transfer gerçekleştirdi. Buna karşın sarı-lacivertliler, Rusya'nın Spartak Moskova takımıyla mukavele yapan Emmanuel Emenike ve PSG ile anlaşma sağlayan Diego Lugano'dan 13 milyon euro kazandı.

Disiplinsiz davranışları nedeniyle Brezilyalı futbolcu Jaja'yı 5 milyon euroya satan, Toulouse'a imza atan Umut Bulut'tan da 3.8 milyon euro elde eden Trabzonspor, şu ana kadar kadrosuna kattığı 11 futbolcu için 19 milyon 700 bin euro harcadı.

Sidnei, Bebbe, Mustafa Pektemek, Veli Kavlak, Burak Kaplan, Mehmet Akyüz, Tanju Kayhan, Ersan Adem Gülüm ve Manuel Fernandes için 14 milyon 100 bin euro taahhüt eden Beşiktaş Kulübü ise sadece Katar'ın Al Rayyan takımına giden Rodrigo Tabata'dan 1 milyon 150 bin euro kazanabildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler