Süper Lig'de yeni dönem

 MHK Başkanı Zekeriya Alp, yeni sezondan itibaren futbol maçlarında ilave hakem uygulamasına geçeceklerini söyledi. Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Zekeriya Alp, yeni sezondan itibaren futbol maçlarında ilave hakem uygulamasına geçeceklerini söyledi. Ze

Süper Lig'de yeni dönem

 

MHK Başkanı Zekeriya Alp, yeni sezondan itibaren futbol maçlarında ilave hakem uygulamasına geçeceklerini söyledi.
 
Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Zekeriya Alp, yeni sezondan itibaren futbol maçlarında ilave hakem uygulamasına geçeceklerini söyledi. Zekeriya Alp, şimdilik sadece Süper Lig ve Türkiye Kupası grup ve sonrasında oynanacak eleme maçlarında uygulanacak ilave hakem sistemini hakemlere anlattı. 
 
İstanbul Tarabya Grand Otel'de gerçekleşen toplantıya, UEFA Hakem Komitesi Üyesi ve MHK Eğitimcisi Jaap Uilenberg, üst klasman hakemleri, yardımcı hakemler, Türkiye Futbol Federasyonu yetkilileri ve basın mensupları katıldı. Seminere UEFA Hakem Komitesi Üyesi ve MHK Eğitimcisi Jaap Uilenberg'in anlatımı ve barkovizyon gösterisiyle devam edildi. 
 
İlave hakem bilgilendirme seminerinde açılış konuşmasını MHK Başkanı Zekeriya Alp hakemlerinin başarılı bir sezon geçirdiğini daha da başarılı olmak için yeni sistemleri hayata geçirmek istediklerini söyledi. Alp konuşmasında şunları söyledi: 
 
"Güzel bir sezon geçti. Geride bıraktığımız sezon başarı ile tamamlanmıştır. Bu açıdan çok mutluyum. Hakemlerimiz daha güzel işler yapacak bundan ise şüphem yok. 2012-2013 Futbol Sezonu sona erdi. Atama yaparken bizler, sahada verdiğiniz kararlarla sizler herkesi mutlu edemezsiniz. Çok ağır şekilde eleştirilere maruz kaldık. 
 
Bir sonraki sezon daha başarılı olmak için gerek federasyonla gerekse de UEFA ile görüşmelerimiz devam ediyor. Hakem hatalarını en aza indirmek için bir çok şey denendi. İlave Yardımcı Hakem uygulaması sistemi ise uygulanmaya başladı. Tff olarak önümüzdeki sezondan itibaren sadece Süper Lig ve Türkiye Kupası grup maçlarından itibaren ilave yardımcı hakem uygulanmasını hayata geçireceğiz. 
 
Bu toplantıda da hakemlerimiz ve kamuoyunu bilgilendirmek için burada bulunuyoruz. Uygulamanın marka değerimize katkıda bulunacağını düşünüyorum. Hakem camiası olarak tek amacımız ülke futboluna iyi hizmetlerde bulunmak. Bu uygulamayla ilgili olumlu eleştiri yapılması bize yön verecektir. Hakem arkadaşlarıma ve toplantıya katılan herkese katılımlarından dolayı çok teşekkür ediyorum."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor