Süper Lig Takımına Avrupa Yasağı

UEFA'dan Bursaspor'a kötü haber geldi. UEFA Disiplin Kurulu, yaptığı açıklamayla Yeşil-Beyazlı temsilcimizi 1 yıl Avrupa kupalarından men ettiğini duyurdu. Ayrıca Timsah'a 100 bin Euro da para cezası verildi.2007-08 sezonunda Yeşil-Beyazlı formayı giyen Z

Süper Lig Takımına Avrupa Yasağı

UEFA'dan Bursaspor'a kötü haber geldi. UEFA Disiplin Kurulu, yaptığı açıklamayla Yeşil-Beyazlı temsilcimizi 1 yıl Avrupa kupalarından men ettiğini duyurdu. Ayrıca Timsah'a 100 bin Euro da para cezası verildi.

2007-08 sezonunda Yeşil-Beyazlı formayı giyen Zambiyalı futbolcu Collins Mbesuma'ya ödenmemiş borçlar nedeniyle bu cezanın Bursaspor'a kesildiği vurgulandı.

UEFA'nın resmi internet sitesinde yayınlanan bildiride, "Bursaspor, 1 sene UEFA organizasyonlarında oynamaktan men edilmiştir. Bu ceza, önümüzdeki 4 sezon içinde (2015-16, 2016-17, 2017-18, 2018-19) Bursaspor'un katılım hakkı elde edeceği ilk yıl için geçerlidir" ifadelerine yer verildi. Ayrıca Yeşil-Beyazlı kulübün, 31 Ocak 2015 tarihine kadar borçlarını ödediğini kanıtlayan belgeleri UEFA'ya teslim edebileceği dile getirildi. Eğer ki Bursaspor'un ödemelerini zamanında yaptığını ispatlarsa ceza kaldırılacak.

Öte yandan UEFA tarafından Bursaspor dışında 3 takıma daha ceza verildi. Bu ekiplerLitvanya'dan FK Ekranas ile Romanya'dan CFR 1907 Cluj ve FC Astra Giurgiu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor