Süper Lig ekibinde sözleşme krizi!

Gaziantepspor'da Turgut Doğan Şahin krizi yaşanıyor. Kulüpten yapılan açıklamada futbolcunun sözleşmesini tek taraflı olarak feshettiği ancak bunun haksız bir fesih olduğu ve gerekli itirazların yapılacağı ifade edildi. Gaziantepspor Kulübü'nün resmi inte

Süper Lig ekibinde sözleşme krizi!
Gaziantepspor'da Turgut Doğan Şahin krizi yaşanıyor. Kulüpten yapılan açıklamada futbolcunun sözleşmesini tek taraflı olarak feshettiği ancak bunun haksız bir fesih olduğu ve gerekli itirazların yapılacağı ifade edildi.
 
Gaziantepspor Kulübü'nün resmi internet sitesinden yapılan açıklama şöyle:
 
Son dönemlerde pek çok kulübümüzün karşılaştığı bir durumla bugün de Kulübümüz karşı karşıya kalmıştır. Gerçeklerin spor kamuoyu ve özellikle de diğer kulüplerimiz tarafından bilinmesi ve olası sportif ceza ve/veya tazminat risklerini değerlendirebilmeleri amacı ile bu açıklamayı yapmak zorunluluğu doğmuştur.
 
Sözleşmeli oyuncumuz Turgut Doğan Şahin’in aramızdaki profesyonel futbolcu sözleşmesini tek taraflı olarak feshettiğini bugün öğrendik. Fesih ihbarnamesine göre fesih sebebi, Turgut Doğan Şahin’e 30 Nisan 2014 vade tarihli bono tutarının taraflar arasındaki protokol hükümlerine uygun olarak ödenmemiş olmasıdır. Söz konusu Protokol ile Turgut Doğan Şahin’e tanınan fesih hakkı iki gün ile sınırlıdır ve en eç 12 Mayıs 2014 tarihine kadar kullanılması mümkündür. Ancak, Turgut Doğan Şahin fesih ihbarını hak düşürücü süre dolduktan sonra keşide etmiştir. Sadece bu durum dahi oyuncu tarafından yapılan feshin haksızlığı neticesini, dolayısı ile sportif ceza ve tazminat sorumluluğunu doğuracak mahiyettedir.
 
Kaldı ki, anılan bono tutarı Turgut Doğan Şahin’e ödenmiştir. Futbolcumuzun hataya dayalı olarak bir fesih ihbarında bulunduğu inancımız ile kendisine sözleşmeyi ihya etmek üzere kulübümüze başvurması yönünde ihtarda bulunulacaktır. Turgut Doğan Şahin’in talebimize uygun cevabı vermemesi halinde sportif ceza ve tazminat başta olmak üzere tüm yasal haklarımızı yetkili merciler önünde talep etme zorunda kalacağız.
 
Fifa ve TFF mevzuatlarının amir hükümleri, bir önceki sözleşmesini futbolcunun haksız feshetmesi halinde, fesheden kulüp açısından şartlar oluşmuş ise, futbolcu yönünden ise tereddütsüz şekilde sportif ceza sorumluluğu doğacağını ve futbolcu aleyhine hükmedilecek tazminattan ise yeni kulübünün de müteselsilen sorumlu olacağını öngörmektedir.
 
Herhangi bir kayba sebep olmayacak çözüm için futbolcumuzun Kulübümüze dönerek sözleşmesini ihya etmesi umudumuzla konuyu spor kamuoyunun bilgilerine sunarız.
 
Saygılarımızla
 
Gaziantep Spor Kulübü Derneği

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor