Süper kupa finali ne olacak?

31 Temmuz'da Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanacak Süper Kupa finali krize girdi, şimdi herkes bu maçın oynanıp oynanmayacağını konuşuyor.Futbolda şike ve teşvik soruşturması kapsamında özellikle Fenerbahçe ve Beşiktaş cephesinde yaşananlar tüm futbo

Süper kupa finali ne olacak?

31 Temmuz'da Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanacak Süper Kupa finali krize girdi, şimdi herkes bu maçın oynanıp oynanmayacağını konuşuyor.

Futbolda şike ve teşvik soruşturması kapsamında özellikle Fenerbahçe ve Beşiktaş cephesinde yaşananlar tüm futbolseverleri şoka soktu.

Türkiye Futbol Federasyonu başkanı Mehmet Ali Aydınlar ise önceki gün yaptığı açıklamada ligin planlandığı gibi 5 Ağustos'ta başlayacağını duyururken 31 Temmuz'da Erzurum'da Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında Süper Kupa finalinin oynanacağını yinelemişti.

İşte bu gelişmeler sonrası Fenerbahçe'yi yaralayan soruşturma II. dalga Beşiktaş kıyılarına çok sert bir şekilde vurdu. Beşiktaş teknik direktörü Tayfur Havutçu ve Beşiktaş asbaşkanı Serdal Adalı önce emniyetteki sorguları, ardından savcıya verdikleri ifade ve devamında çıktıkları nöbetli mahkeme tarafından "tutuklu" yargılanmak üzere Metris Cezaevi'ne gönderildi. Beşiktaş takımı bir anda teknik direktörünü kaybederken, çok önemli bir yöneticisinin de cezaevine gönderilmesinin depremini yaşadı.

Fenerbahçe tarafında teknik direktör Aykut Kocaman dün yaptığı açıklamada artık şike soruşturmasından kafalarını arınmak istediklerini ve futbola konsantre olmayı düşündüklerini belirtti.

31 Temmuz'da oynanacağı açıklanan Fenerbahçe - Beşiktaş maçı Süper Kupa finali için verilen karar ise Türkiye Futbol Federasyonu Mehmet Ali Aydınlar'ı büyük bir sıkıntıya sokuyor.

Federasyonun bu kararının gözden geçirebileceği ve özellikle dün akşamki kararların ardından sarsılan Türk futbolunda iki yaralı camianın bu finali nasıl gerçekleştireceği merak ediliyor. Özellikle taraftarların bu maçta hangi psikolojide olacağı büyük tedirginlik yaratıyor.

Mehmet Ali Aydınlar'ın sabah saatlerinde yaptığı "Kararlarımızı gözden geçirebiliriz" açıklamasının da buna işaret olduğu düşünülüyor.

Soruşturması devam eden henüz iddianamesinin hazırlanmadığı ve mahkemenin bu iddianameyi kabul etmediği ve bu aşamada halen daha tüm isimler için masumiyet karinesinin geçerli olduğu soruşturmada kararı ise Türk adaleti verecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler