Sunay Akın: Kupa ikiye bölünseydi

Türkiye’nin ilk oyuncak müzesi kurucusu, Trabzonlu ünlü şair ve söz yazarı Sunay Akın, kaçan şampiyonlukla ilgili sıra dışı bir istekte bulundu.Şair Sunay Akın, Fenerbahçe ile Trabzonspor’un şampiyonluk kupasını ortadan ikiye bölmesi gerektiğini söyledi.

Sunay Akın: Kupa ikiye bölünseydi

Türkiye’nin ilk oyuncak müzesi kurucusu, Trabzonlu ünlü şair ve söz yazarı Sunay Akın, kaçan şampiyonlukla ilgili sıra dışı bir istekte bulundu.

Şair Sunay Akın, Fenerbahçe ile Trabzonspor’un şampiyonluk kupasını ortadan ikiye bölmesi gerektiğini söyledi. Akın şöyle konuştu:

“Bildiğiniz gibi, 1957-58 sezonunda Türkiye Amatör Futbol Şampiyonası'nda Trabzon İdman Ocağı ve Ankara Havagücü takımları arasında oynanan maçta iki takımın birbirlerine üstünlük kuramamıştı. İki takım lig sonunda puan ve averaj olarak aynı durumdaydı. Dönemin futbol federasyonu, şampiyonluk kupasını ortadan ikiye ayırmış ve her iki takımı d aşampiyon ilan etmişti. Bu sezon da buna çok benzeyen bir durum vardı. Fenerbahçe sadece 1 gol averajla şampiyon oldu. Federasyon, Trabzonspor’un durumunu göz önüne alarak kupayı ikiye bölebilir, böylece dünya bizi konuşur olurdu.”

 

Ts Club İstanbul Bakırköy mağazasında taraftarla sohbet eden Sunay Akın, şampiyonluk sonrası moralleri bozuk olan Trabzonsporlulara umut aşıladı. Akın, Trabzonspor’un şampiyonluklar kadar misyon kulübü olduğu gerçeğinin unutulmaması gerektiğini söyledi. Ts Club’ın Bakırköy’deki mağazasından alış verişini tamamlayan Sunay Akın’a mağaza görevlileri isminin yazılı olduğu formayı ayrıca hediye etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor