Suat Kılıç ve Aydınlara mektup!

CHP Trabzon Milletvekili M. Volkan Canalioğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile TFF Başkanı Aydınlar’a birer mektup gönderdi:- “Trabzonspor’un kupasını verin…”CHP Trabzon Milletvekili M. Volkan Canalioğlu, Trabzonspor’un şampiyonluğunun tescil edilme

Suat Kılıç ve Aydınlara mektup!

CHP Trabzon Milletvekili M. Volkan Canalioğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile TFF Başkanı Aydınlar’a birer mektup gönderdi:

- “Trabzonspor’un kupasını verin…”

CHP Trabzon Milletvekili M. Volkan Canalioğlu, Trabzonspor’un şampiyonluğunun tescil edilmesini, lig kupasının da zaman geçirilmeden bordo-mavili kulübe verilmesi gerektiğini söyledi… Canalioğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar’a birer mektup göndererek, şanlı bir tarihe sahip olan Trabzonspor’un daha çok  mağdur edilmemesi gerektiğini ifade etti.

Türk futbol tarihine önemli katkıları olan, kurulduğu 1967 yılından günümüze dek 6 kez Türkiye şampiyonu olan ve ülkemizi defalarca yurt dışında temsil eden Trabzonspor’un UEFA tarafından yapılan incelemelerde suçsuz bulunarak şampiyonlar ligine katılmasını onayladığını belirterek, “Türk Futbol tarihimize önemli katkıları olmuş, kurulduğu 2 Ağustos 1967 yılından günümüze kadar İkinci Lig Kırmızı Grup Şampiyonluğundan başlayarak Kıbrıs Barış kupasını, 5 kez Başbakanlık Kupasını, 7 kez Cumhurbaşkanlığı Kupasını, 1 kez TFF Süper Kupasını, 8 kez Türkiye Kupası ve 6 kez de Türkiye 1. Lig Şampiyonluğunu kazanmasının yanı sıra Avrupa Kupalarında da ülkemizi başarılı bir şekilde temsil etmiş, yetiştirdiği oyuncuları da Türk Milli Futbol takımımızda başarılı bir performans gösteren TRABZONSPOR KULÜBÜ’nün yanı sıra, aynı zamanda TRABZON kenti bir Futbol Endüstrisi olarak ülkemizde bulunan her kategorideki futbol takımlarına da futbolcu yetiştirmiştir. Bütün bunların yanı sıra ülke futboluna başarılı teknik adamlar ve yine başarılı hakemler yetiştirmiştir. Bu sporcularımız ve teknik adamlarımız görev yaptıkları takımlara katkı sağlamışlar. Görevlerini yaparken de centilmenlik anlayışı içerisinde kalmışlardır” dedi.

Volkan Canalioğlu, Spor Bakanı Suat Kılıç ve TFF Başkanı Aydınlar’a gönderdiği mektupta daha sonra şu görüşlere yer verdi:

 “Böylesine tarihsel bir derinlik içerisinde Türk Futbol tarihine önemli katkıları bulunan Anadolumuzun güzide kulübü TRABZONSPOR, 2010-2011 Süper Lig futbol sezonunu Fenerbahçe ile aynı puanda kapatan ancak her iki takımın kendi arasında oynadığı maçlarda averaj kazanan Fenerbahçe lig şampiyonu ilan edilmiştir.

Bu süreçten sonra Türkiye Futbol Federasyonumuzca ve Türk kamuoyunca çok yakinen takip edilen şike olayları ülke gündemimize girmiştir. Şike olayları ve soruşturmaları devam ederken başlamasına çok az bir zaman kalan Avrupa ligi şampiyonasına, UEFA Trabzonspor’un katılmasını yaptıkları incelemeler sonrasında uygun görmüştür. Bunun anlamı Süper Lig de centilmence ve kurallar içerisinde mücadele eden ve şaibelerde yer almayan Trabzonspor 2010-2011 Süper Ligi şampiyonudur.

Avrupa Liglerinde ülke sporunu başarılı bir şekilde temsil eden Trabzonspor biraz da şanssızlıktan grubu 3.  Olarak tamamlamış ve UEFA Ligine kalmıştır. Bütün bunlar devam ederken açıklanan, gerek savcılık ve gerekse Etik Kurulu raporlarında Trabzonspor yer almamaktadır. Bu gelişmelerin ışığında UEFA tarafından da şampiyonluğu tescil edilen Trabzonspor’un hak ettiği ve beklediği süper lig şampiyonluk kupasının Trabzon kentine daha fazla bekletilmeden verilmelidir…”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor