Suat Kılıç: Trabzonsporluların...!

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, futboldaki şike soruşturmasıyla ilgili olarak, ''Özel yetkili Cumhuriyet savcılığı, mutlaka soruşturma başlatmasına yetecek miktarda delili elinde bulundurmuştur'' dedi.61. Hükümet'in kurulmasıyla yeni oluşturulan Gençli

Suat Kılıç: Trabzonsporluların...!

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, futboldaki şike soruşturmasıyla ilgili olarak, ''Özel yetkili Cumhuriyet savcılığı, mutlaka soruşturma başlatmasına yetecek miktarda delili elinde bulundurmuştur'' dedi.

61. Hükümet'in kurulmasıyla yeni oluşturulan Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nde devir teslim töreni gerçekleştirildi. Başbakanlık eski binada gerçekleştirilen törenle Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, görevi Suat Kılıç'a devretti.

Törende gazetecilerin sorularını yanıtlayan yeni bakan Kılıç, futboldaki şike operasyonuyla ilgili ''Nasıl bir yol haritası izlenecek? Futbol Federasyonu temsilcilerini ve kulüp temsilcilerini çağırmayı düşünüyor musunuz'' yönündeki soruya şöyle yanıt verdi: ''Her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gibi benim de bağımsız Türk yargısına inancım ve güvenim tamdır.

BAKAN KILIÇ'IN TRABZONSPOR'LA İLGİLİ AÇIKLAMASI İÇİN SAYFA 2'YE GEÇİNİZ...

 

Konu yargıya intikal etmiş bir konudur. Cumhuriyetin savcıları, yasaların kendilerine tanıdıkları imkanlar çerçevesinde görevlerini sonuna kadar yapmaya devam edeceklerdir. Hepimizin beklentisi adalettir. Her şeyin adalet kavramına göre tecelli etmesi gerekmektedir. Bu konu üzerinde spor çevreleri, gerek medya, gerek kamuoyunda abartılı yoruma hiç kimsenin kaçmamaya özen göstermesi kanaatindeyim.

Çünkü eğer bir konu hukuk sürecine intikal etmişse, hukuk sürecinin sağlıklı bir şekilde tamamlanabilmesine herkesin olanak sağlaması gerekir. Konu artık yargı boyutuna erişmiştir. Bu konu üzerinde siyasetin konuşmaması gerektiği kanısındayım. Konunun polemik konusu yapılmaması gerektiği kanaatindeyim.

İlgili özel yetkili Cumhuriyet Savcılığı, mutlaka soruşturma başlatmasına yetecek miktarda delili elinde bulundurmuştur. Bundan sonra da bağımsız yargının gerekleri harfiyen yerine gelecektir. Tüm toplumu, tüm futbol kulüpleri taraflarının Türk yargısına ve adaletine güvenmelerini kendilerinden hassaten rica ediyorum. Fenerbahçeliler'in de, Trabzonsporlular'ın da Galatasaraylı, Beşiktaşlılar'ında Bursasporlular'ın da, Süper Lig'de bu sezon forma giyecek 18 takımın taraftarlarının da adalete mutlak süratle güvenmelerini kendilerinden rica ediyorum. Esasında bunun dışında bir yol da olmadığını kayda geçirmek istiyorum. Hukuk... Mutlak hukuk..."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler