Suat Kılıç : Olayın muhatabı TFF

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’a Gümüşhane’yi ziyareti esnasında 2010-2011 sezonu sonrası yaşanan şike iddiaları ve Trabzonspor’un verilmeyen kupası ile ilgili soru soruldu.Sorulan soruya Bakan Suat Kılıç,“Gençlik ve Spor Bakanlığı kupanın adresini yad

Suat Kılıç : Olayın muhatabı TFF

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’a Gümüşhane’yi ziyareti esnasında 2010-2011 sezonu sonrası yaşanan şike iddiaları ve Trabzonspor’un verilmeyen kupası ile ilgili soru soruldu.

Sorulan soruya Bakan Suat Kılıç,“Gençlik ve Spor Bakanlığı kupanın adresini yada sahibi belirleme makamı değil. Bu konudaki makamlar bellidir. Yargıya intikal eden konular çerçevesinde muhatabı yargıdır, yargıya intikal etmeyen talimatnameler çerçevesinde değerlendirilmesi gereken hususlarda ise muhatabı TFF’dir. Bu konu siyasal kararlarla yönetilebilecek bir konu değil.

Bu konuda siyasi bir kararla kupa sizin ya da değil deme şansına sahip değiliz. Bu şansa sahip olmadığımızı da konunun bütün muhatapları zaten biliyor. Trabzonspor’un hak arayışı konusuna gelince. Bu konuda değişik defalarda değişik sorulara muhatap olduk. Her zaman her zeminde söylediğim şu olmuştur, gene aynı şeyi söylüyorum:

Trabzonspor bu konuda bir hak iddiasında ise elbette ki hak iddiasında olanın hukuk çerçevesinde ve hukuki süreçleri çalıştırarak hakkını takip etmesi en doğal hakkıdır. Hiç kimse bir diğerinin hak arayışından rahatsızlık duymamalı. Ama hiçbir hak arayışının muhatabı olarak siyaset kurumu gösterilmemeli. Bu denge doğru kurulduğu taktirde bütün süreçler rayında işlemeye devam edecektir.” Söyledi 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler