Stat şampiyonlar ligine yetişir mi?

Spor Toto Süper Lig'in 29.haftasında Bursaspor'u mağlup ederek ligin bitimine 5 hafta kala UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılmaya hak kazanan Trabzonspor'da gözler Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nda yapılacak olan yeni düzenlemelere çevrildi.Kendi saha ve seyirci

Stat şampiyonlar ligine yetişir mi?

Spor Toto Süper Lig'in 29.haftasında Bursaspor'u mağlup ederek ligin bitimine 5 hafta kala UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılmaya hak kazanan Trabzonspor'da gözler Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nda yapılacak olan yeni düzenlemelere çevrildi.

Kendi saha ve seyircisi önünde Bursaspor'u 1-0 mağlup ederek Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde oynamaya hak kazanan Trabzonspor'u stadyum tehlikesi bekliyor. Bordo-mavililer lig yarışında Bursaspor'a 17 puan fark atmasının ardından Şampiyonlar Ligi'nde oynamaya matematiksel olarak hak kazandı ancak Bordo-mavililerin Avrupa Kupası maçlarını nerede oynayacağı konusunda ise soru işaretleri oluştu.

Çünkü şu anki durumu ile Avni Aker Stadyumu Şampiyonlar Ligi maçları için uygun değil. Stadyumun Şampiyonlar Ligi kriterlerine uyum sağlamasıyla ilgili başlatılması şart olan çalışmalar için Gençlik Spor Genel Müdürlüğü ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı'nın tavrı beklenmeye başlandı.

Başta 400 metrekarelik VIP salonu olmak üzere söz konusu düzenlemelerin yetişmemesi durumunda Bordo-Mavili Kulüp UEFA'ya Şampiyonlar Ligi için farklı bir stat bildirmek zorunda kalacak. Bu stadın da büyük ihtimalle İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı olacağı öğrenildi.

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne bağlı olan Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nda bir an evvel çalışma başlatılarak Avrupa Şampiyon Ligi maçlarına uygun bir hale getirilmesi gerekiyor. Aksi durumda ise Trabzonspor Şampiyonlar Ligi maçlarını, söz konusu kriterlere uygun bir stadyumda oynaması gündeme gelecek.

Şampiyonlar Ligi'nde oynamaya hak kazanan Karadeniz ekibi, bir taraftan yeni sezon hazırlıkları için transfer çalışmalarını yürütecek diğer taraftan ise stadyum konusu ile meşgul olacak. Stadyum konusunu bir an evvel bir karara bağlamak isteyen Bordo-mavili yönetim yeni sezon öncesi sıkıntı yaşamak istiyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor