Spor Toto 2. Lig fikstürü çekildi

Spor Toto 2.Lig'de 2012-2013 sezonunun fikstür çekimi İzmir'de yapıldı. Mövenpick Otel'deki organizasyona TFF Profesyonel Kurul Başkanı Arif Koşar ve Temsilciler Kurulu Başkanı Fatih Tanfer'in yanı sıra kulüp başkan ve yöneticileri katıldı. 17'şer takımlı

Spor Toto 2. Lig fikstürü çekildi

Spor Toto 2.Lig'de 2012-2013 sezonunun fikstür çekimi İzmir'de yapıldı.

 

Mövenpick Otel'deki organizasyona TFF Profesyonel Kurul Başkanı Arif Koşar ve Temsilciler Kurulu Başkanı Fatih Tanfer'in yanı sıra kulüp başkan ve yöneticileri katıldı.

 

17'şer takımlı Kırmız ve Beyaz gruplarda yapılacak Spor Toto 2.Lig, 8 Eylül 2012'de başlayacak. Ligin ilk devresi 23 Aralık 2012 tarihinde sona erecek. Spor Toto 2.Lig'in ikinci yarısı ise 26 Ocak 2013'te başlayacak ve 12 Mayıs 2013'te tamamlanacak.

 

Geçtiğimiz sezon Spor Toto 3.Lig'den yükselen İnegölspor, Nazilli Belediyespor, Hatayspor, Bayrampaşa, Kahramanmaraşspor ve Tarsus İdman Yurdu, bu sezonda Spor Toto 2.Lig'in yeni takımları olacak. Spor Toto 2.Lig'de yer alan 34 takım içerisinde en kalabalık grup 7 kulüp ile İstanbul temsilcileri oldu. Kırmızı Grup'ta; Sarıyer, İstanbul Güngörenspor, Tepecikspor A.Ş., Pendikspor, Beyaz Grup'ta ise Bayrampaşaspor, Gaziosmanpaşaspor ve Eyüpspor yer alıyor. Onun dışında başkent Ankara'yı Bugsaşspor, Kızılcahammaspor A.Ş. VE Beypazarı Şekerspor temsil ediyor. Birden fazla kulüp ile temsil edilen diğer il olan Balıkesir'den ise Balıkesirspor ve Bandırmaspor yer alıyor.

 

Köklü geçmişlerinde Spor Toto Süper Lig deneyimi bulunan, ayrıca 1988 yılında Türkiye Kupası'nı müzesine götüren Sakaryaspor A.Ş., Kırmızı Grup'ta, 1967 ve 1980'de Türkiye Kupası şampiyonu Altay ise Beyaz Grup'ta mücadele edecek.

 

Ayrıca Çankırı ilinin profesyonel liglerdeki tek temsilcisi Çankırıspor, Giresun ilinin 4 profesyonel ligdeki tek takımı olarak Giresunspor, Tokat ilinin temsilen Tokatspor, Trakya futbolunun profesyonel futboldaki en üst temsilcisi olarak Kırklarelispor, Malatya ilinden Yeni Malatyaspor, Muğla ilinin profesyonel liglerdeki tek kulübü olan Fethiyespor ve Bilecik'in tek temsilcisi Bozüyükspor de bu sezon Spor Toto 2.Lig'de mücadele edecek.

 

Çift devreli lig müsabakaları sonunda Spor Toto 2. Lig'de, gruplarını şampiyon olarak tamamlayan 2 takım TFF 1.Lig'e yükselecek. Sezon sonunda Spor Toto 2. Ligde her iki grupta 2., 3., 4. ve 5. sırayı alan takımlar, TFF 1. Lig'e yükselecek 3. ve son takımın belirleneceği Play-Off müsabakalarına katılacak.

 

Spor Toto 2. Lig'de, çift devreli lig müsabakaları sonunda her iki grupta 16. ve 17. sıraları alan 2'şer takım olmak üzere toplam 4 takım Spor Toto 3. Lig'e düşecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler