Spor Tırı Gümüşhane'ye geldi

 Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 'Gelin Spor Yapalım, Tek Galibi Dostluk Olsun' projesi kapsamında oluşturulan 'Spot Tırı' Gümüşhane'ye geldi. Atatürk İlkokulu bahçesine konuşlandırılan tırda oluşturulan mini basketbol ve futbol sahalarında protokol

Spor Tırı Gümüşhane'ye geldi

 

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 'Gelin Spor Yapalım, Tek Galibi Dostluk Olsun' projesi kapsamında oluşturulan 'Spot Tırı' Gümüşhane'ye geldi.
 
Atatürk İlkokulu bahçesine konuşlandırılan tırda oluşturulan mini basketbol ve futbol sahalarında protokol üyeleri sporculuklarını konuştururken, etkinliğe Spor Toto 3.lig, 3.grupta mücadele eden Gümüşhanespor teknik direktörü Yavuz İncedal ve futbolcuları da katıldı.
 
Törene katılan Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, burada yaptığı konuşmada Gümüşhane olarak gerek takım sporlarında gerekse bireysel sporlarda güzel çalışmalar olduğunu ve iddialı bir şekilde ilerlediklerini söyledi.
 
Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın "Gelin Spor Yapalım, Tek Galibi Dostluk Olsun" sloganı ile yürüttüğü projeden övgü ile bahseden Vali Mayda, "Biz bu projeyi Gümüşhaneliler olarak alkışlıyoruz. Spor sağlıklı yaşam için ihtiyacımız, spor sosyalleşme açısından ihtiyacımız ama hepsinden önemlisi ilimizi, ülkemizi temsil adına önemli bir aktivitedir. Yapılan her işin en iyi şekilde yapılması önemli. Hangi spor branşı olursa olsun, iddialı olacağız. Bakanlığımız yani devletimiz insanlarımızın spor yapmasını istiyor. Bizlerde Gümüşhane ve Gümüşhaneliler olarak bu girişimi destekliyoruz. Hem bireysel olarak hem de tüm Gümüşhane olarak. Bunu biz bir başlangıç olarak almak istiyoruz. İlkemiz şudur: Herkes, her zaman spor yapacak ve ilgilendiğimiz her bir spor branşında da en iyisi olacağız. Centilmenlik ve iddia bir arada olacak. İnanarak yaparsak, gayret edersek başaramamamız mümkün değil." dedi.
 
Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı ise sağlıklı bir toplum olmak için toplum bireylerinin spor yapması gerektiğinin altını çizdi. Günümüzde futbol meraklısı bir toplum haline gelindiğini ifade eden Canlı, "Ancak diğer branşlarda, özellikle bireylerin değişik branşlarda spor yapması herşeyden önce sağlıklı toplum olmanın altyapısını oluşturuyor. Dolayısıyla Bakanlığımızın toplumun bilinçlenmesi noktasında böyle bir organizasyon yapması kayda değer bir olay. Temenni ederiz ki bu tür etkinlikler gençlerimizin daha çok spor yapmasına katkı yapar. Spor yapmak aynı zamanda yaşamda başarıyı da getiriyor. Etrafınızda başarılı olan insanları inceleyin mutlaka bir spor dalı ile ilgilendiğini görürsünüz. Dolayısıyla buradan gençlerimize sesleniyorum: hangi branşta olursa olsun başarılı olmak istiyorsanız sporun bir dalı ile ilgilenmeniz hem kendi geleceğiniz açısından hem de toplum geleceği açısından çok önemlidir." diye konuştu.
 
Gümüşhane Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan da 4 Mart'ta Ankara'dan yola çıkan tırın, değişik illeri gezerek Erzurum'dan Gümüşhane'ye geldiğini söyledi. Aslan, 'Gelin Spor Yapalım, Tek Galibi Dostluk Olsun' sloganı ile yola çıkan tırın 51 ili gezeceğini belirterek, emeği geçen herkese teşekkür etti.
 
AK Parti İl Başkanı ve Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Gümüşhane Başkanı Ercan Çimen ise Türkiye'de başlatılan projenin önemini belirterek centilmenlik konusuna vurgu yaptı. Çimen, "Atatürk'ün çok güzel bir vecizesi var: 'Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim'. Bunun yanına da centilmenliği eklersek daha güzel olur. İnşallah bu tür etkinliklerin daha fazlasını Gümüşhane'de yaşarız." ifadelerini kullandı.
 
İl Müftüsü Dr. Süleyman Aktaş'ın dua yaptırdığı etkinlikte, konuşmaların ardından ilk olarak tır içerisindeki fotoğraf sergisi ve sergilenen kupalar gezildi. Daha sonra alan kurulan portatif basketbol ve futbol sahalarında incelemelerde bulunan heyet, genç sporcularla birlikte basket ve penaltı atışı gerçekleştirdi.
 
Etkinliğe Vali Dr. Yusuf Mayda, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Vali Yardımcısı Armağan Önal, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Ümit Yüksel, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, Sağlık Müdürü Dr. Emre Boşnak, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Aytaç Üzülmez, İl Müftüsü Dr. Süleyman Aktaş, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan, AK Parti İl Başkanı Ercan Çimen, Gümüşhanespor teknik direktörü Yavuz İncedal, amatör ve milli sporcular ile gençler katıldı. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler