Spor kulüplerine yakın takip

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, hem vergi hem de SGK prim ödemeleriyle ilgili spor kulüplerini yakın takibe aldıklarını söyledi. Çelik, spor kulüplerinin temsilcilerinin, kulüplerin biriken SGK prim borçlarına af getirilmesi yönünde kendile

Spor kulüplerine yakın takip
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, hem vergi hem de SGK prim ödemeleriyle ilgili spor kulüplerini yakın takibe aldıklarını söyledi.
 
Çelik, spor kulüplerinin temsilcilerinin, kulüplerin biriken SGK prim borçlarına af getirilmesi yönünde kendilerine sürekli çağrıda bulunduklarını belirterek, buna karşın bakanlık olarak şu an böyle bir durumun gündemlerinde bulunmadığını ifade etti.
 
Geçmiş dönemlerde kulüplerin borçlarına yönelik bir kaç kez af uygulaması yaptıklarını dile getiren Çelik, "Yaşanan bazı sorunların çözümü açısından benim de aracı olduğum şekilde bir çalışma gerçekleştirmiştik. Hatta prim boçlarının yapılandırılması halen devam ediyor. Artık çok yakın takipteyiz. Hem vergi hem de SGK prim ödemeleri için kulüpleri çok yakın bir takibe almış bulunuyoruz" dedi.
 
Faruk Çelik, artık kulüp yöneticilerinin dönemleriyle ilgili sorumluluk taşıdıklarından çok dikkatli olmaları gerektiğine işaret ederek, "Yöneticilerin artık sigorta primlerini zamanında yatırmaları gerekiyor. Geciken prim ödemeleriyle ilgili takiplerimizi aylık olarak yapacağız. Onların tahsilini de ay içinde veya bir kaç ay içinde gerçekleştirme kararlılığı içindeyiz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor