Spor gündemi bu haberle sarsıldı!

 Spor gündemi, güreşin 2020 Olimpiyat oyunlarından çıkarılması haberiyle sarsıldı. 1896 yılında düzenlenen ilk modern Olimpiyattan bu yana oyunlara dahil olan güreş, 2020 Olimpiyat Oyunlarında yer almayacak. Uluslararası Olimpiyat Komitesinin İsviçre'de y

Spor gündemi bu haberle sarsıldı!

 

Spor gündemi, güreşin 2020 Olimpiyat oyunlarından çıkarılması haberiyle sarsıldı.
 
1896 yılında düzenlenen ilk modern Olimpiyattan bu yana oyunlara dahil olan güreş, 2020 Olimpiyat Oyunlarında yer almayacak.
 
Uluslararası Olimpiyat Komitesinin İsviçre'de yaptığı toplantının ardından ,üyelerden birinin uluslararası haber ajansı, Associated Press'e yaptığı açıklamada haber doğrulandı.
 
Resmi açıklama ise henüz yapılmadı.
 
Uluslararası olimpiyat komitesi, spor dallarına karar verirken televizyon reytingleri, bilet satışları, küresel popülerliği gibi kriterler üzerinde duruyor.
 
Güreşin son yıllarda popülerliğini kaybetmesi ve sakatlanma riskinin yüksek olması nedeniyle oyunlardan çıkarıldığı ifade ediliyor.
 
Komitenin,  baseball, squash, karate, softbol,  wakeboard paten veya wushu dallarından birini oyunlara dahil etmesi bekleniyor.
 
Uluslararası Güreş Federasyonları Birliği de 2020 Olimpiyat Oyunlarına dahil olmak için tekrar başvurmaya hazırlanıyor.
 
Uluslararası Olimpiyat Komitesi son olarak 2016 Olimpiyat Oyunlarına, golf ve rugbyi eklemişti.
 
Komite, İstanbul, Tokyo ve Madrid'in ev sahipliği için yarıştığı 2020 Olimpiyat Oyunları için son kararını 7 Eylül'de verecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor