Spor Federasyonları seçimleri değişiyor

Spor Bakanlığı federasyon seçimlerini değişiyor

Spor Federasyonları seçimleri değişiyor

Rio‘da bu yıl 31’ncisi düzenlenen yaz olimpiyatlarında Türkiye’nin yaşamış olduğu hezimet sonrasında Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, 61 spor federasyonunun istifa etmesini istedi.  

Haber61.net haber servisinden Şükrü Üçüncü’nün edindiği bilgiye göre; Federasyon başkanlarının büyük çoğunluğunun bakanın istifa çağrısına olumsuz karşılık verdiği 2 ay içerisinde federasyonlarının olağan kongreye gideceğini belirterek yeni seçim çalışmalarına başladıklarını belirtti.

Federasyon başkanlarının bu tutumu nedeni ile Spor Bakanlığı seçimlerde değişikliğe gitmeye hazırlandığı öğrenildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da yakından takip ettiği yeni seçim çalışmasında Üniversite rektörleri seçimlerinde ki yöntemin aynısı Spor Federasyonlarının yönetim kurulları ve başkanlarının seçilmesin de uygulanacağı öğrenildi.

Yeni seçim yönteminde başkanlık yarışına giren adaylardan en fazla oy alan 3 isim Gençlik ve Spor Bakanına sunulacak. Bakan Çağatay Kılıç ise; bu üç isimden birini atayacak.

Öte yandan; Bu hafta içerisinde Gençlik ve Spor Bakanlığı Değerlendirme ve Geliştirme Komisyonu başarısız olan federasyonların bütünü ile alakalı raporunu tamamladıktan sonra bakana ve Cumhurbaşkanına bilgilendirme yapacakları, bu doğrultuda da çalışma yapılacağı ifade edildi.

Haber : Şükrü Üçüncü

HABER61 GÜNDEME TAŞIMIŞTI

KONU İLE İLGİLİ İLK HABERİMİZ İÇİN TIKLAYIN



   
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor