"Spor Bakanı mı olacaksın Saral!"

 Sarıalioğlu Dayanışma ve yönetim kurulu üyesi Orhan Süha Sarıalioğlu, bugün saat 11:00’da Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde, Oktay Saral’ın Trabzonspor’un şike yaptığını vurguladığı açıklamaları hakkında bir basın açıklaması yaptı.Sayın Orhan Süha Sarıali

"Spor Bakanı mı olacaksın Saral!"

 

Sarıalioğlu Dayanışma ve yönetim kurulu üyesi Orhan Süha Sarıalioğlu, bugün saat 11:00’da Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde, Oktay Saral’ın Trabzonspor’un şike yaptığını vurguladığı açıklamaları hakkında bir basın açıklaması yaptı.

Sayın Orhan Süha Sarıalioğlu yaptığı basın açıklamasında şu sözlere yer verdi;

“Oktay Saral ailemize mensup bir milletvekilidir. İstanbul’da milletvekili seçilmiştir. Daha önce Of Belediye başkan adayımızdı seçildi ve bir süre Belediye Başkanlığı yaptı bildiğiniz gibi. Of Belediyesi kurulduğu günden beri yaklaşık 150 seneden beri Sarıalioğlu aile tarafından yönetiliyor. Bu sırada Sayın Belediye Başkanımız milletvekili seçildi. Yani bu talihsiz basın açıklamasını Oktay Saral’dan sürpriz açıklama başlığı altında 12 Nisan 2013 Cuma günü basına verdiği demeçlerden çok büyük üzüntü duyduk. Ben Sarıalioğlu Kültür ve Dayanışma Derneği’nin kurucusuyum. Kurucu üyesiyim yönetim üyesiydim de fakat şuan da derneğimiz Of’a taşınmış durumda Trabzon’da değil. Epey zamandır bir genel kurul yapmadık. Yönetim kurulu üyeliğim devam ediyor mu etmiyor mu bunu tam olarak bilmiyorum. Bir gazeteye verdiğim demeci ben size okuyum. Başlığını Saral’a sert cevap diye yazmışlar ben sert cevap vermedim doğal olanı söyledim.

Oktay Saral’ın yaptığı açıklama ile ilgili ben şunları söyledim; “Tüm Anadolu’nun gururu ve onuru olan Trabzonspor’umuz ile ilgi yapmış olduğu talihsiz ve menfur açıklamayı tüm Sarıalioğlu ailesi olarak şiddetle kınıyoruz. Burayı iyi vurgulayın, maçlara gidemez olduk. Trabzonsporlu arkadaşlarımızdan utanır olduk. Bizim Sarıalioğlu mensubu olduğumuzu bilip de tanıyan insanlardan utanır olduk. Artık cevap veremiyoruz halka. Aile olarak çok zor durumda kaldık ve bu basın açıklamasına bizi zorladılar. Trabzonspor için oluşturulan oyunları hepimiz biliyoruz. Basın bu konuda çok gevşek davranıyor ben bu tanıdayım. Neden gevşek davranıyor? Trabzonspor’un ligdeki durumuna, kupadaki durumuna eleştiri yapın. Trabzonspor’a ligde katliam, kupada mavi boncuk gösteriyorlar. Bu oyundur bunu ben çözüyorum da gazeteciler çözemiyor mu? bide şunu özellikle söylüyorum. Ben Oktay Saral için diyeceklerimi burada bitiriyorum. Onu ailemiz olarak kınıyorum.

Tüm Türk milletine duyuruyorum. Trabzonspor sadece Trabzon’umuzun değil tüm Türkiye’nin gururudur. Anadolu’nun gururudur. İstanbul takımlarından hele bir tanesi var ya öbürleri ile sorunum yok şike yapan ile sorunum var. O şike yapan en büyüğü var ya, Onun bir, Federasyon’un iki, siyasetçilerin üç bu Trabzonspor’a karşı başlatılmış olan katliam hareketi şeytan üçgenidir. Trabzonspor bunların zincirinde küme düşürülecektir. Belki gayretlerimizle birlikte bunu önleyebiliriz. Basın uyanık olmalı artı Trabzonspor’u da Saral’ın yaptığı açıklama için internet sitesinden açıklama yapıp da internet sitelerinin arkalarına gizlenmek ile olmaz. Yöneticileri gerçekten bu olayı gündeme getirmelerini, benim yaptığım basın açıklamalarını, benim elimle tutup kaldırdığım bayrağa sahip çıkmaya çağırıyorum. Bütün basını ve Trabzon Halkını, bütün Trabzonsporlu taraftarları, bütün Trabzon camiasını demiyorum. Tüm Karadeniz, Anadolu camiasını benim bu basın açıklamama gerek gazete yoluyla gerek medya yoluyla yaptığım basın açıklamalarına sahip çıkmalarını bekliyorum.

Trabzonspor’umuzu da yönetimiyle beraber, futbolcusuyla beraber, taraftarıyla beraber takımlarına sahip çıkmalarına davet ediyorum. Trabzonspor belki de son bir ayak oyunu ile kupadan da edilecektir. Kupayı alırız sezonu kapatırız hikayesi yapmasınlar. Kupadan da edileceğiz bunu ben görüyorum. Sayın Saral daha önceki açıklamalarında Sayın Başbakanımız gibi bir Başbakanımız olduğu için şükür namazı kılmalıyız diyordu. Buda bizi utandırdı. Şükür namazı kıldı Belediye başkanı iken milletvekili seçildi. Başbakanımızın Fenerbahçeli olduğunu sağır sultan bile duydu. Koyu bir Fenerbahçeli olduğunu biliyoruz. Oktay Saral neyin peşinde onu anlayamadık acaba Trabzonspor’un şike yaptığı ile ilgili bir açıklama yapsam da beni Spor Bakanı yapsaların peşinde midir? Olsun sayın Saral Spor Bakanı da ol Trabzonspor’suz bir camiaya Spor Bakanlığı ancak sana yakışır.” Şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor