Spor Bakanı Kılıç'tan şike yorumu

Kılıç, Spor Genel Müdürü Yunus Akgül ile birlikte Ankara'da yapımı devam eden, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Spor Genel Müdürlüğü'nün kullanımına sunulacak binanın inşaatını ziyaret etti.Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıç, şike iddialarına y

Spor Bakanı Kılıç'tan şike yorumu

Kılıç, Spor Genel Müdürü Yunus Akgül ile birlikte Ankara'da yapımı devam eden, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Spor Genel Müdürlüğü'nün kullanımına sunulacak binanın inşaatını ziyaret etti.

Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıç, şike iddialarına yönelik soruşturmayla ilgili olarak, ''Futbolla da ya da futbol dışı branşlarlar da ilgili olsa hep düşünmemiz gereken değer şudur, Türkiye Cumhuriyeti devleti bir hukuk devletidir ve hukuk devletinde atılan bütün adımlar hukukun yazılı kuralları çerçevesinde işlemek ve işletilmek mecburiyetindedir. Şu an sürmekte olan işlem yargısal bir işlemdir'' diye konuştu.

Soruşturmanın selameti açısından gerek ilgili tarafların gerek siyasilerin, yazılı ve görsel medyanın bütün beyanlarında ve eylemlerinde son derece dikkatli olmasının kaçınılmaz olduğunu kaydeden Kılıç, şunları söyledi:

''Bunlar hassas süreçlerdir. Hukukun bütün gerekleriyle tecelli edebilmesi için hukuk adamları dışında kalan isimlerin kesinlikle söylemlerine dikkat etmesi gerekmektedir. Bu noktada taraftar gruplarına sesleniyorum, tüm takımlarımızın taraftar gruplarına bu gibi önemli süreçlerde düşen öncelikli görev aklı selim sağduyu sabır ve soğukkanlılığı ellerinden bırakmamalarıdır, çünkü bu süreçler üzerinde siyasetin, devletin, hükümetin, iktidar yetkililerinin etkili olması zaten mümkün değildir.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor