Soyadı gibi Zengin

Trabzonspor'un başarılı kaptanı Tolga Zengin, 1.8 milyon Euro olan değerini 5 milyon Euro’ya çıkardı. En çok değer kaybeden futbolcu ise, 3 milyon Euro azalışla Fenerbahçeli Gökhan.Türkiye'de bu sezon Türkiye'de değeri en çok yükselen futbolcusu kimdir, d

Soyadı gibi Zengin

Trabzonspor'un başarılı kaptanı Tolga Zengin, 1.8 milyon Euro olan değerini 5 milyon Euro’ya çıkardı. En çok değer kaybeden futbolcu ise, 3 milyon Euro azalışla Fenerbahçeli Gökhan.

Türkiye'de bu sezon Türkiye'de değeri en çok yükselen futbolcusu kimdir, diye sorsak, sanırız herkesten aynı ismi duyarız; Burak Yılmaz.

Bu cevap da boşuna değildir, çünkü genç santrfor şimdiden attığı 21 golle Trabzonspor'u neredeyse tek başına sırtlayıp götürüyor.

Futbol kulüpleri ve oyuncuların piyasa değerleri üzerine araştırmalar yapan 'transfermarkt.com.de' internet sitesi, tahminleri alt üst eden bir sonuç ortaya koyup, “Bu sezon Türkiye'de değeri en çok yükselen futbolcu Trabzonspor kalecisi Tolga Zengin” diyor.

15 Temmuz 2011 ile 13 Ocak 2012 tarihleri arasını kapsayan bir araştırma yapan söz konusu site hem futbolcu hem de kulüp bazında Türkiye'nin en çok değer kazanan ve en çok değer kaybeden isimlerini belirledi.

Değer kazananlar listesinin sürprizi Celustka
SEZON başında piyasa değeri 1.8 milyon Euro olan Tolga Zengin, özellikle Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde gösterdiği muhteşem performansla Real Madrid gibi bir dünya devinin transfer listesine girince, değerini yüzde 177 oranında artırıp, 5 milyon Euro'ya çıkardı.

Burak Yılmaz, 3 milyon Euro'luk artışla ikinci (7 milyon Euro'dan 10 milyon Euro'ya), şu sıralar kulübünde kadro dışı olan Kayserisporlu Nordin Amrabat 2.7 milyon Euro artışla üçüncü (3 milyon Euro'dan 5.7 milyon Euro'ya), Fenerbahçe'ye transferi direkten dönen Eskişehirsporlu Alper Potuk (1.8 milyon Euro'dan 4 milyon Euro'ya) ve Trabzonsporlu Celustka da (900 bin Euro'dan 3.1 milyon Euro'ya) 2.2 milyon Euro'luk artışla dördüncü sırayı paylaştı.

İbrahim Akın'ın fiyatı 1.7 milyon Euro azaldı
PİYASA değeri en çok düşen 10 futbolcu içinde Fenerbahçe'den 4, Beşiktaş'tan 3, Galatasaray'dan 2 futbolcu bulunuyor. Fenerbahçeli Gökhan 3 milyon Euro'luk kayıpla (12 milyon Euro'dan 9 milyon Euro'ya) en çok değer kaybeden futbolcu olurken, aynı takımdan Alex 2.5 milyon Euro ile (8.5 milyon Euro'dan 6 milyon Euro'ya) ikinci, Emre Belözoğlu 2 milyon Euro ile (10 milyon Euro'dan 8 milyon Euro'ya) üçüncü sırada yer aldı. Bu listenin en çok dikkat çeken ismi ise, şike iddiaları nedeniyle bir süre cezaevinde yatan İbrahim Akın. Gaziantepspor'la sözleşme imzalayan, ancak hakkındaki tedbir kararı nedeniyle futbol oynayamayan İbrahim tam 1.7 milyon Euro değer yitirdi (4.2 milyon Euro'dan 2.5 milyon Euro'ya).

Formunun zirvesinde
BU sezon gösterdiği performansla, Trabzonspor'un hem Avrupa'da hem de ligde iyi sonuçlar almasını sağlayan Tolga Zengin bu başarısının karşısında değerini de katladı.

Trabzon'un değeri yüzde 24 arttı
TAKIM bazında yapılan araştırmada, değeri en fazla yükselen kulüp Orduspor oldu; 19.2 milyon Euro artış. 4 büyükler içinde en çok değerlenen kulüp Galatasaray olurken (17.7 milyon Euro artış), Trabzonspor 17.35 milyon Euro'luk yükseliş yakaladı.

Kaybedenlerin lideri F.Bahçe
N çok değer kaybeden takımlar kategorisinde, Niang, Lugano ve Dos Santos gibi pahalı oyuncularını satan Fenerbahçe, 30.3 milyon Euro'luk azalışla ilk sırada. Mali kriz yüzünden neredeyse bütün iyi futbolcularını elinden kaçıran Ankaragücü, 30.2 milyon Euro ile ikinci, bu sezonun hayal kırıklığı yaratan ekiplerinden Gaziantepspor 7.6 milyon Euro ile üçüncü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler