Şota: Türk futbolu daha...

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) 51. Yıl Sporun Zirvesi seminerine katılan Kasımpaşa Teknik Direktörü Shota Arveladze, Spor Toto Süper Lig'in ilk yarısında oynanan Kasımpaşa-Beşiktaş maçında kural hatası olmadığını savundu.Antalya Belek'te Gloria Gol

Şota: Türk futbolu daha...

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) 51. Yıl Sporun Zirvesi seminerine katılan Kasımpaşa Teknik Direktörü Shota Arveladze, Spor Toto Süper Lig'in ilk yarısında oynanan Kasımpaşa-Beşiktaş maçında kural hatası olmadığını savundu.

Antalya Belek'te Gloria Golf Resort Otel'de gerçekleştirilen "Yabancı Gözüyle Türk Futbolu" konulu seminerde konuşan Arveladze, gelen bir soru üzerine Süper Lig'in 15. haftasında oynanan tartışmalı Kasımpaşa-Beşiktaş maçında futbolcusu Donk'un pozisyonuyla ilgili şöyle konuştu:

"Donk'un pozisyonu kural hatası değildi. Oyuncunun hatası var tabii. Hatta devre arası Donk'u alacaktım ama aldığım cevap sonucunda vazgeçtim. Planlanmış bir hareket değildi. Oyuncuya atsa kırmızı kart görebilirdi. Bu hareket bence maçı etkilemedi. Avrupa'da da bu konuyla ilgili programlar oldu ve herkes kural hatası olmadığını söyledi."

Aynı sorunun Beşiktaş Teknik Direktörü SlavenBilic'e sorulması üzerine Arveladze, esprili bir dille "Bu program bitmez, antrenmanım var benim" diyerek salonda gülüşmelere neden oldu.

TÜRK FUTBOLU DAHA FAZLA GELİŞECEK

Türkiye'yi "memleketim" diye tanımlayan Arveladze, Türk futboluna 1993 yılında futbolcu olarak geldiğini belirtti. Arveladze, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Türkiye ülke olarak çok gelişti. Türkiye'ye döndüğümde epey değişim gördüm. Artık Anadolu takımları da doğru işler yapıyor. Takımlar daha profesyonel oldu. Tabii eksiklikler her zaman olacak. Altyapı, ülke futbolunun gelişimi için çok önemli. Türkiye ligi, İspanya, Almanya, İngiltere, Fransa ve İtalya'dan sonra 6. büyük lige sahip. Türkiye liginin daha fazla gelişeceğinin düşünüyorum."

En beğendiği Türk futbolcunun Hakan Şükür olduğunu belirten Arveladze, unutamadığı maçın sorulması üzerine de "Unutmadığım maç inşallah ileride olacak" cevabını vererek sözlerini tamamladı.

Seminer sonunda TSYD tarafından Bilic, Arveladze ve Carlos'a plaket verildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor