Sonunda Trabzon'un ölüm yoluna el atıldı!

Trabzon'un Vakfıkebir ilçesinde, birden çok kişinin ölümüne neden olan ve halk arasında 'ölüm yolu' olarak nitelendirilen Gülbaharhatun Caddesi'nde radar çalışmaları başladı.Emniyet Genel Müdürlüğü, trafik kazalarının neden olduğu kayıpların istenilen ora

Sonunda Trabzon'un ölüm yoluna el atıldı!

Trabzon'un Vakfıkebir ilçesinde, birden çok kişinin ölümüne neden olan ve halk arasında 'ölüm yolu' olarak nitelendirilen Gülbaharhatun Caddesi'nde radar çalışmaları başladı.

Emniyet Genel Müdürlüğü, trafik kazalarının neden olduğu kayıpların istenilen oranda azaltılamaması üzerine trafik denetimlerinde yeni yöntemleri uygulamaya koydu. Sürücüler, artık yollarda radar kontrolü yapıldığını gösteren uyarı levhalarını göremeyecek, hız sınırını aşan sürücü bir anda radarı karşısında görecek. Sivil plakalı araçlara monte edilen özel radar sistemi ile sürücüler yakından takip edilecek. Kural ihlalleri ve aşırı hız yapan sürücülerin bilgileri, görüntüler ile birlikte anında merkeze iletilecek. Kesilen cezalar, sürücülerin adreslerine gönderilecek.

Trafik kurallarına uyma alışkanlığını kazandırmak amacıyla Vakfıkebir İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, Gülbaharhatun Caddesi'nde ve Hacı Ziya Habiboğlu Caddesi'nde radar çalışmasına başlandı. Sürücüler, söz konusu bu caddede hız limiti 55-65 kilometre hız yapan sürücülere 166 TL, 66 kilometreyi aşan sürücülere de 343 TL para cezası ödeyecek. Yapılan bu cezai işlem araç ruhsat sahiplerinin ev adresine gönderilecek. Sürücülerin ehliyetlerinden ise 10 puan ceza puanı düşmeyecek. 2008 yılından bu zamana kadar halk arasında 'ölüm yolu' olarak bilinen söz konusu caddede 11 kişi hayatını kaybederken, onlarca kişi de yaralandı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler