Sivas'ta Trabzonspor depremi!

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Medicana Sivasspor'da görevinden ayrılan teknik direktör Sergen Yalçın, takımın başında son antrenmanına çıkarak takımla vedalaştı. Spor Toto Süper Lig'in 10. haftasında deplasmanda Bursaspor ile karşılaşacak olan Medicana

Sivas'ta Trabzonspor depremi!

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Medicana Sivasspor'da görevinden ayrılan teknik direktör Sergen Yalçın, takımın başında son antrenmanına çıkarak takımla vedalaştı.

Spor Toto Süper Lig'in 10. haftasında deplasmanda Bursaspor ile karşılaşacak olan Medicana Sivasspor, karşılaşmanın hazırlıklarına başladı. Dün kaybedilen Trabzonspor maçı sonrası yönetimle karşılıklı anlaşarak takımdan ayrılan Sergen Yalçın, takımın başında son kez antrenmana çıktı. Takımla vedalaşan Yalçın basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Doğru zamanda bıraktığımızı düşünüyoruz. Çünkü enerji değişikliğinin daha faydalı olacağının yeni gelen hocanın önünde uzun bir süre kredisi olmasının da çok doğru olacağını düşünüyorum. Futbolda her zaman başarılı olamazsınız. Doğal olarak bu tür sonuçlar maalesef biz bu işi yaptığımız sürece her zaman bizim üzerimizde bu baskı olacak" dedi.

Sivas halkına desteklerinden dolayı teşekkür ettiğini belirten Yalçın, "Burada kaldığımız sürece bize inanılmaz destek verdiler. Biz burada çok iyi ağırladılar" diye konuştu.

"SONUÇLAR YOLUNDA GİTMEDİ"

Ligde sonuçların yolunda gitmediğini ifade eden Yalçın, "Futbol sonuç oyundur. Oynadığımız son Trabzon maçındaki istatistiklere bakarsak bizim bu sezon itibariyle oynadığımız 9 maçlık etapta bir futbol şansızlığına uğradığımız söylemek çok normal olur. 9 maçın belki 6 tanesini çok rahat kazanabilirdik. Kazanacağımız maçlardı zaten oyun olarak rakiplerden çok üstün oynadık ama futbol şansızlığı biraz da o topla içeri girecek o toplar içeri girmediği zaman biz bu tür şeyleri yaşamak zorunda kalıyoruz. Tabii ben teknik direktörlük yapıyorum, bu işin bir parçası. Dünyanın en iyi teknik direktörleri yeri geliyor görevi bırakmak zorunda kalıyor ama biz doğru zamanda doğru karar verdiğimizi düşünüyoruz. İnşallah bizden sonra Sivasspor çok daha iyi yerlere gelir. İnşallah başka zamanda başka bir sene, başka şartlarda tekrar birlikte oluruz" şeklinde konuştu.

"BİRAZ DİNLENİP GELECEK İÇİN ONDAN SONRA KARAR VERECEĞİM"

Şu anda bir planının olmadığını, geçen sezondan bu yana yaşanan sıkıntılı süreç nedeniyle yorulduğunu söyleyen Yalçın, "Oynadığımız maçlar, ligde oynadığımız pozisyon nedeniyle. Geçen sezon da çok sıkıntılı bir süreç yaşadık. Bu sene de maalesef o sıkıntılı süreçten kurtulamadık. Doğal olarak yorulduk kafalarımız da yoruldu. Biraz enerjimizin de sonuna geldik artık. Ekip olarak biraz dinlenelim, kafamızı dinleyelim ondan sonra sağlıklı bir karar veririz" dedi.

"SİVASSPOR LAYIK OLDUĞU YERLERE GELECEKTİR"

Futbolcularla son antrenmana çıkıp vedalaştığını aktaran Yalçın, "Bugün son antrenmanı yaptırdık çocuklarla konuştuk onlarla vedalaştık artık döneceğiz. Oyunculara şunu söyledim; bu sürecin her zaman olduğunu, bu oyuncu gruplarının her zaman teknik direktör değişikliğine alışkın olduğunu ama iyi bir takım olduğumuzu, güçlü bir takım olduğumuzu, hiçbir zaman mücadeleyi bırakmamaları gerektiğini, Sivasspor'un gerçek yerinin burası olmadığını, ligde ileri süreçte önümüze telafi edecek çok zaman olduğunu söyledim. Telafi edemeyecek de bir durum yok. Bizim altı puanımız var. Öbürlerinin de 10 puanı var. Sonuçta çok büyük bir fark yok. Bu bir iki maçlık galibiyete bakar. İnşallah bundan sonra bizimle olan sürede olmadı ama bundan sonraki süreçte futbolcular ellerinden gelenin en iyisini yapıp Sivasspor'u layık olduğu yerlere getirecektir" ifadelerini kullandı.

Antrenmanda Trabzonspor maçında forma giyen futbolcular yenileme çalışması yaptı. Hafik sakatlığı bulunan Yekta Kurtuluş ise takımdan ayrı düz koşu yaptı. Kadro dışı bırakılan Batuhan Karadeniz ve Ümit Kurt antrenmanda yer almadı. Başkan Mecnun Otyakmaz ve yönetim kurulu üyeleri de antrenmanı takip etti.

Sergen Sivas’a veda etti

Sergen Sivas’a veda etti

Sergen Sivas’a veda etti

Sergen Sivas’a veda etti

Sergen Sivas’a veda etti

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler