Sivas en son Trabzon'a yenildi

Spor Toto Süper Lig'de hafta sonu şampiyonun belirleneceği maçta Fenerbahçe'ye karşı zorlu bir sınav verecek olan Sivasspor, evindeki son yenilgisini şampiyonluğun diğer adayı Trabzonspor'a karşı aldı.Ligde kümede kalmayı bitime 2 hafta kala garantileyen

Sivas en son Trabzon'a yenildi

Spor Toto Süper Lig'de hafta sonu şampiyonun belirleneceği maçta Fenerbahçe'ye karşı zorlu bir sınav verecek olan Sivasspor, evindeki son yenilgisini şampiyonluğun diğer adayı Trabzonspor'a karşı aldı.

Ligde kümede kalmayı bitime 2 hafta kala garantileyen ve hiçbir iddiası bulunmayan Sivasspor, Trabzonspor ile şampiyonluk için kıyasıya bir mücadele veren Fenerbahçe'yi hafta sonu Sivas'ta konuk edecek.

Ligin 21. haftasında 12 Şubat'ta Sivas'ta oynanan maçta Trabzonspor'a 3-2 yenilen Sivasspor, bu maçın ardından bugüne kadar geçen 96 günde evinde mağlup olmadı.

Trabzonspor mağlubiyetinin ardından evinde Manisaspor'u 4-2, Kayserispor ve Beşiktaş'ı 1-0 yenen Sivasspor, daha sonra oynadığı Kasımpaşa, Gençlerbirliği ve Ankaragücü maçlarından 1-1'lik skorla ayrıldı.

 

İÇ SAHADA SADECE 3 YENİLGİ ALDI

Evindeki son 6 maçta yenilgi yüzü görmeyen Sivasspor, bu sezon geride kalan 33 haftada iç sahada yaptığı 16 maçta 6 galibiyet, 7 beraberlik, 3 mağlubiyet aldı. Sivasspor, bu sezon evinde sadece Bursaspor'a 2-0, İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a 4-0 ve Trabzonspor'a 3-2 yenildi.

Sahasında Galatasaray (2-1), Kardemir Karabükspor (5-1), Manisaspor (4-2), Kayserispor (1-0), Beşiktaş (1-0) ve Konyaspor'u (1-0) mağlup etmeyi başaran Sivasspor, evinde Medical Park Antalyaspor, Eskişehirspor, Gaziantepspor, Bucasspor, Kasımpaşa, Gençlerbirliği ve Ankaragücü ile de 1-1'lik skorlarla berabere kaldı.

Sivasspor, iç sahadaki 16 lig maçında rakip filelere 23 gol atarken, kalesinde 20 gol gördü. Evinde topladığı 25 puanla iç saha puan durumuna göre 9'uncu sırada yer alan kırmızı beyazlı ekip, genel puan sıralamasında ise 35 puanla 15'inci sırada bulunuyor.

Ligdeki son 5 maçında galibiyete hasret kalan Sivasspor, 39 gün önce 28. hafta karşılaşmasında deplasmanda İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u 2-1 mağlup etmişti. Sivasspor son yenilgisini ise 30. haftada deplasmanda Kardemir Karabükspor'a karşı 2-1'lik skorla almıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler