Şikeyi makine çözecek

Bulgaristan 1. Ligi’nde Lokomotiv Plovdiv ile Botev Vratsa takımları arasında oynanan karşılaşma ülkede şike iddialarına konu oldu.İki takım arasındaki bu karşılaşma öncesinde ligin son sırasında yer alan Vratsa takımının, orta sıralarda bulunan ve aynı z

Şikeyi makine çözecek

Bulgaristan 1. Ligi’nde Lokomotiv Plovdiv ile Botev Vratsa takımları arasında oynanan karşılaşma ülkede şike iddialarına konu oldu.

İki takım arasındaki bu karşılaşma öncesinde ligin son sırasında yer alan Vratsa takımının, orta sıralarda bulunan ve aynı zamanda Bulgar Ligi’nin 2004’teki şampiyonu olan Plovdiv’i 1-0 yenmesi ve kırmızı siyahlı ekibin ilk yenilgisini almasıyla ortalık karıştı. Plovdiv’in, üst üste 5 yenilgi alan rakibine bu kadar kolay yenilemeyeceği düşüncesi şike şüphelerini beraberinde getirdi.

Plovdiv kulübü sahibi Veselin Mareshki ise takımıyla ilgili eleştirilerin yoğunlaşması üzerine ilginç bir talebi gündeme getirdi. Mareshki takımdaki tüm futbolcular ve teknik kadronun yalan makinesi testinden geçmesini istedi, “Bu yenilgi çok garip. Bu yüzden tüm ekip yalan makinesine girecek” dedi.

Geçmişte kullanıldı

Bulgaristan’daki uygulama şike konusunda yalan makinesinden yararlanılacak ilk örnek olmayacak. Daha önce Güney Kore’de yürütülen soruşturmalar çerçevesinde futbolcular yalan makinesine sokulmuş son olarak ise geçtiğimiz hafta Malezya’da kornerden gelen topu kendi kalesine tokatlayan file bekçisi için yalan makinesi kullanılmıştı.

DOĞRULUĞU TARTIŞILIYOR

Yalan makinesi, sorgulanan kişinin yalan söyleyip söylemediğini tespit etmeye yarıyor. Kan basıncı, nabız artışı gibi adrenalinin yan etkilerini ölçerek çalışıyor. Bir dönem ABD’de adli delil olarak da kabul edilen makinenin doğruluğuna dair tartışmalar devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor