Şikeye 3 milyon euro yatırdı

İtalya'da ardı arkası kesilmeyen şike skandallarına bir yıldız futbolcunun daha adı eklendi. Cremona Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen futbolda şike ile ilgili soruşturmaya Juventus ve İtalya Milli Takımı'nın vazgeçilmez file bekçisi Gianluigi Buf

Şikeye 3 milyon euro yatırdı

İtalya'da ardı arkası kesilmeyen şike skandallarına bir yıldız futbolcunun daha adı eklendi. Cremona Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen futbolda şike ile ilgili soruşturmaya Juventus ve İtalya Milli Takımı'nın vazgeçilmez file bekçisi Gianluigi Buffon'un da adı karıştı.

TORİNO Cumhuriyet Savcılığı tarafından Cremona Savcılığı'na gönderilen bir belge İtalya'da spor gündemine bomba gibi düştü. Buffon'un 2010'da bir bankanın 'şüpheli' tanımlamasıyla şans oyunları ile bahis oynanan bir bayiye düzenli ve yüklü miktarda ödeme yaptığına dair ihbar savcılığa gönderildi yer yerinden oynadı.

50 BİN VE 200 BİN E'LUK ÇEKLER

KALECİ Buffon'un söz konusu bayii adına, Ocak 2010'dan Eylül 2010'a kadar her birinde 50 bin euro (yaklaşık 116 bin TL) ila 200 bin euro (yaklaşık 465 bin TL) arasında meblağların bulunduğu 14 çek yazdığı, çeklerin toplam değerinin ise 1 milyon 585 bin euroyu (yaklaşık 3 milyon 678 bin TL) bulduğu ifade edildi. 

İHBARIN 2010' yılına ait olmasına karşın, şimdi ortaya çıkartılması soru işaretlerine neden olurken, Buffon'un avukatı Marco Valerio Corini, 'Buffon çok kırgın çünkü, geçen gün yaptığı konuşmasının ardından kendisini tuzağa düşürülmüş hissediyor' şeklinde sitemde bulundu. 

BAŞBAKAN'A İSYAN ETTİ ADI ÇIKTI!

JUVENTUSLU kaleci, Başbakan Mario Monti'nin futbolu temizlemek adına liglerin 2-3 yıl durdurulması yönündeki önerisini 'ihanet olur' şeklinde yorumlamış, ve 'Bu, sistemin devamını sağlayan dürüst kişileri cezalandırmak demektir, binlerce kişi de işini kaybeder' demişti. Gianluigi Buffon hala milli takım kampında bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler