Şikenin sıçramadığı yer kalmadı

Komşu Yunanistan'da da günün konusu şike skandalı... Türkiye'den 10 gün kadar önce başlayan operasyonda 41 maçın şaibeli olduğu anlaşıldı, 10 kişi de tutuklandı.Komşu Yunanistan da şu günlerde bir şike skandalıyla çalkalanıyor. Avrupa Futbol Federasyonlar

Şikenin sıçramadığı yer kalmadı

Komşu Yunanistan'da da günün konusu şike skandalı... Türkiye'den 10 gün kadar önce başlayan operasyonda 41 maçın şaibeli olduğu anlaşıldı, 10 kişi de tutuklandı.

Komşu Yunanistan da şu günlerde bir şike skandalıyla çalkalanıyor. Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), 2009 yılında hem Yunan hem de Türk futbol federasyonlarına , "Türkiye ve Yunanistan'daki futbol karşılaşmalarında şaibeli sonuçlar alındığına" dair gönderdiği uyarılar üzerine her iki ülkedeki savcıları harekete geçirdi. Nitekim şike skandallarının varlığı 24 Haziran'da Yunanistan'da, 3 Temmuz'da da Türkiye'de patlak verdi. Sabah'tan Stelyo Berberakis'in haberine göre, Yunan Futbol Federasyonu Başkanı Sofokles Pilavyos, UEFA'dan aldığı uyarılardan sonra şike iddialarını araştırması için Atina savcılığına başvurdu. Kulüp başkanları, hakemler, antrenörler, oyuncular ve bahis büroları dinlenmeye alındı. Yapılan araştırmaların sonucunda 41 futbol karşılaşmasında "şahibe" olduğu anlaşıldı. 24 Haziran'da da göz altıları başladı. Toplam 68 kişi gözaltına alındı.

'HAKEM GOL MÜ ATSAYDI!..'

Türkiye'de lig şampiyonu Fenerbahçe'nin başkanı Aziz Yıldırım gibi Yunanistan şampiyonu Olympiakos kulübü başkanı Vangelis Marinakis de gözaltına alılanlardandı ve hakkında yurt dışına çıkma yasağı kondu. Soruşturma kapsamında şimdilik 10 kişi tutuklandı. Olympiakos Volou kulübü başkanı Achileas Beos'un, şampiyon Olympiakos'un başkanı Marinakis ile telefonda "sık sık" konuştuğu ve hangi takımda neler olduğu, nelerin yapılması gerektiği konusunda görüş alışverişi yaptığının anlaşılması üzerine, onun için de hapis kararı çıktı. Beos'un, PAOK'a yenilen Olympiakos'un başkanı ile maçtan sonra yaptığı telefon konuşması şöyle gelişti:

Marinakis: Maçı gördün mü? Çuvalladık. Beos: Kabahat sizde. Oysa her şey ayarlanmıştı. Ama kardeşim seninkiler doğru dürüst bir şut bile çekemedi. Ne istiyordunuz yani, hakem topu alıp PAOK'un kalesine gol mü atacaktı...

BASINDAN ERDOĞAN'A ÖVGÜ

Skandallar sonucunda, önde gelen Türk ve Yunan kulüplerinin küme düşmesi ya da uluslararası kupalardan men edilmesi ihtimali, Ege'nin her iki yakasındaki futbolseverleri bir hayli endişelendiriyor. Nitekim spor mahkemelerine intikal edecek olan araştırmaların sonucu gelecek hafta içinde daha kimlerin tutuklanıp cezaevine gireceğini gösterecek. Dünkü TA NEA gazetesinin başyazısında ise Türk makamları ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yaşanan skandalları temizlemek için daha aktif davrandığını, oysa Yunan futbolundaki şikelerin temizlenmesi için Yunan makamlarının daha pasif kaldığından söz ediliyor...

İTALYA

JUVENTUS, KENDİNDEN ALINAN ŞAMPİYONLUĞU GERİ İSTİYOR

İtalya Birinci Futbol Ligi'nin (Serie A) 2005- 2006 sezonu sonunda patlak veren "Calciopoli'' skandalı ardından verilen kararlar, yeniden tartışılıyor. İtalya Futbol Federasyonu (FIGC) için konuyu soruşturan federasyon savcısı Stefano Palazzi'nin, FC Inter'in o dönemki başkanı Giacinto Facchetti'nin birtakım hakem ayarlama faaliyetlerinde yer aldığını iddia etmesi, İtalyan spor gündeminin zirvesine oturdu. O dönem alınan karar gereği Juventus'un 2004-2005 şampiyonluğu iptal edilirken, 2005-2006 sezonu şampiyonluğu da ligi ikinci bitiren Inter'e verilmişti. Şimdi ise Juventus'tan alınıp mavi-siyahlı kulübe verilen şampiyonluğun geri alınma ihtimalinden söz ediliyor.

MORATTİ: KABUL EDİLEMEZ

Juventus Başkanı Andrea Agnelli, takımlarının bahsi geçen sezonda 91 puan toplayıp rekor kırdığını anımsatarak, her maçı sahada kazandıklarını belirtti. Agnelli, "Calciopoli'' skandalı nedeniyle kendilerinden alınarak, FC Inter'e verilen 2005- 2006 sezonu şampiyonluğunu Juventus'a geri verilmesi gerektiğini savundu. Inter Başkanı Massimo Moratti ise iddiaların 'kabul edilemez' olduğunu vurguladı.

GÜNEY KORE

SKANDALA MİLLİ OYUNCU DA KARIŞTI

Güney Kore'de dün yapılan futbolda şike operasyonu çerçevesinde 37'si futbolcu toplam 63 kişi gözaltına alındı. Mayısta yapılan operasyonun devamı niteliğindeki soruşturmada 6 şehirde operasyon yapıldı. Gözaltına alınanlar arasında, milli oyuncu Choi Sung-kuk da var.

400 BİN $'LIK VURGUN

Güney Kore polisinin verdiği bilgiye göre, şike soruşturmasına karışan aracı veya futbolcuların, iddia oyunlarından adam başı 3 bin ile 30 bin dolar kazandığı belirtildi. Ayrıca iddia oyunlarından toplam 400 bin dolar vurgun yapıldığı da kaydedildi. Changwon şehrindeki nöbetçi mahkeme, zanlılardan 15'inin tutuklu, 30 kişinin de tutuksuz yargılanmasına karar verdi. 18 kişiyi ise serbest bıraktı. Alınan bilgiye göre, şikedeki aracıların futbolculara hemşehrileri veya mezun olduğu okuldan tanıdığı birileri vasıtası ile yaklaştıkları aktarıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler