Şikede önemli bir gelişme

“Şike" dosyası için bugüne kadar birçok şey yazıldı. Bir sürü iddia ortaya atıldı.“Şike" dosyası için bugüne kadar birçok şey yazıldı. Bir sürü iddia ortaya atıldı, Serdal Adalı ve İbrahim Akın'la ilgili de çıkan haberler azımsanmayacak derecede idi.“Mayı

Şikede önemli bir gelişme

“Şike" dosyası için bugüne kadar birçok şey yazıldı. Bir sürü iddia ortaya atıldı.

“Şike" dosyası için bugüne kadar birçok şey yazıldı. Bir sürü iddia ortaya atıldı, Serdal Adalı ve İbrahim Akın'la ilgili de çıkan haberler azımsanmayacak derecede idi.

“Mayıs ayı sonlarında Başkanımız Göksel Gümüşdağ ile Beşiktaş yöneticisi Serdal Adalı, İbrahim Akın’ın transferi için bir görüşme yapmışlardır.”

“Bu görüşmede anlaşma sağlanamamıştır. İ.Akın, daha önceden menajeri aracılığıyla bir görüşme yaptıysa bizim bilgimiz dahilinde değildir.”

Hem Beşiktaş hem İstanbul BŞB, İ.Akın için mayısta görüştüklerini bildirdi.

- Şike pazarlığını 6 polis kayda almış.

- Ali Kıratlı’yı Eskişehir’de 7 polis adım adım takip etmiş.

- Aziz Yıldırım’ı almaya gelen polisler, “Bize her yer Trabzon” demiş.

- Yıldırım her gün tam 8 farklı ilaç alıyormuş.

Bu ve buna benzer pek çok konu ortaya çıktı. Ama bir tanesi var ki o bilgi, soruşturmanın Beşiktaş ayağını tamamen değiştirecek gibi görünüyor. Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu’nun yazısında yer alan bölüm şöyle;

- İskender Alın ve İbrahim Akın ile ilgili transfer girişimi doğru. Hatta İstanbul BŞB Spor mahkemeye ocak ve mayıs aylarındaki resmi teması doğrulayan bir yazıyı teslime hazır.

SAVCIYA GÖRÜŞMENİN OLDUĞUNU BİLDİRDİLER
Bu cümlenin ne anlama geldiğini anlamak için biraz hafızamızı tazeleyelim...

- Beşiktaş yöneticisi Serdal Adalı, Teknik Direktör Tayfur Havutçu ve İnönü Stadı Güvenlik Amiri Ahmet Ateş, Kayseri’de oynanan Türkiye Kupası final maçı öncesi İstanbul Büyükşehir Belediyespor oyuncusu İbrahim Akın ve İskender Alın’a, “Bu maçta iyi oynamamaları karşılığı transfer teklifinde bulunmakla” suçlanmışlardı.

Berberoğlu belgenin mahkemeye sunulacağını yazmıştı. Bu belge mahkemeden önce savcılığa sunulmuş. Soruşturmayı yürüten Savcı Mehmet Berk, hem Beşiktaş, hem de İstanbul BŞB’ye bir yazı göndererek, transfer görüşmesinden haberdar olup olmadıklarını ve bu konuda resmi yazışmanın yapılıp yapılmadığını sormuş.

İki kulüp de savcılığa böyle bir görüşmenin “Mayıs ayı sonunda gerçekleştiğini” bildirmiş.

KARŞILIKLI ANLAŞMA SAĞLANAMADI
İşte İstanbul BŞB’nin savcılığa gönderdiği yazının özeti;

- Mayıs ayı sonlarında Başkanımız Göksel Gümüşdağ ile Beşiktaş yöneticisi Serdal Adalı, İbrahim Akın’ın transferi için bir görüşme yapmışlardır. Fakat bu görüşmede karşılıklı anlaşma sağlanamamıştır.

İstanbul BŞB, Akın’ın Beşiktaş ile daha önceden görüşme yapıp yapmadığı yolundaki soruya da, “Menajeri aracılığıyla bir görüşme yaptıysa bile bizim bilgimiz dahilinde değil” yanıtını verdi.

Beşiktaş Kulübü de mayıs ayında transfer görüşmesi yapıldığına dair savcılığa bir yazı gönderdi.

G.SARAY’IN ŞAMPİYONLUĞU İDDİANAMEDE OLACAK MI?
- GÜNLERDEN bu yana kulaktan kulağa dedikodular dolaşıyor.

- Federasyon G.Saray’ın 2006 şampiyonluğunu Etik Kurulu’na sevkediyor.

Bu bilgi doğru değil. Ama bu konuda bir takım gelişmeler yaşanabilir.

Anlatalım;

- Futbol Federasyonu’nun, “Kararımızı iddianame açıklandıktan sonra vereceğiz” açıklamasından sonra savcılık federasyonla hiç bir bilgi paylaşmıyor.

Dolayısıyla federasyon soruşturma konusunda yeni bilgilere sahip değil. Onlar da ancak iddianame ile birlikte belge ve bilgi sahibi olacaklar. Peki iddianamede 2006 şampiyonluğuyla ilgili bir bölüm olacak mı? Bu konuda bir beklenti var ama kimse emin değil.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor