'Şikede herkes serbest kalmaz'

Son yasa değişikliği ile birlikte herkesin konuştuğu konu, "Aziz Yıldırım'ın serbest kalıp kalmayacağı".. Ancak yasa değişikliği taslağını hazırlayan Bıçakcı, 'herkes serbest kalamayacak' diyor...6222 sayılı Sporda Şiddet Yasası'nda bazı değişiklikler öng

'Şikede herkes serbest kalmaz'

Son yasa değişikliği ile birlikte herkesin konuştuğu konu, "Aziz Yıldırım'ın serbest kalıp kalmayacağı".. Ancak yasa değişikliği taslağını hazırlayan Bıçakcı, 'herkes serbest kalamayacak' diyor...

6222 sayılı Sporda Şiddet Yasası'nda bazı değişiklikler öngören yasa teklifi, Meclis Adalet Komisyonu'nda kabul edildi. Yasa değişikliğinin ardından Metris'te tutuklu bulunan bir çok kişinin serbest kalacağı iddia ediliyor. Bunların arasında Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın da olacağı ve çok yakın zamanda serbest kalacağı iddiaları medyada geniş şekilde yer buluyor. Ancak bir çok kesim de, Yıldırım'ın "çete kurmak" suçundan yargılanabileceği ve bu nedenle hapisten çıkamayabileceğini iddia ediyor.

6222 sayılı Sporda Şiddet Yasası'nın değişiminde kulüpler tarafından görevlendirilen eski TFF Başkanı, Avukat Levent Bıçakcı da bu konuda üstü kapalı bir bilgi aktardı.
Bıçakcı isim kullanamasa da, herkesin serbest kalamayacağını kaydetti.

-"Herkes serbest kalacak diye bir şey yok"-
NTV Spor canlı yayınında konuşan Bıçakçı, yasa değişikliğinin taslağını hazırladığını ifade ederken, daha sonra taslakta değişiklikler yapıldığını vurguladı ancak “yeni halinden memnuniyetsiz değilim” dedi.

Yasanın geçmesinin ardından her olayın kendi içinde değerlendirileceğini, her sanık için ayrı değerlendirmeler yapılacağını ifade eden Bıçakçı, “Bunu da mahkemeler değerlendirecek. Sulh ve asli ceza mahkemelerini yetkili gördük, her olay ayrı şekilde mahkemece değerlendirecek. Herkes serbest kalacak diye bir şey yok. Değişik suçlardan soruşturma devam ediyor ve bazı kişilerin durumu 6222’ye sokulmayarak tutukluluk halleri devam ettirebilir” ifadelerini kullandı.

-“Hapis cezasından kaçış yok”-
Yasanın değişik halinin yine de her fiile uygulanacağını ifade eden başarılı hukuk adamı, “Ancak cezaların erteleme, paraya çevrilmesi, durumu söz konusu değil. Şikeden ceza alanlar salıverilmeyecek ve hapis cezalarını çekecek” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler