Şikede flaş gelişme

Saat : 16: 27 Şike konusunda abonelerine haber servis eden haber ajansları 16:27'de geçmiş olduğu haberlerin tamamı yanlış olduğundan gündem karıştı.Saat : 16 : 33 İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Aziz Yıldırım’ın yeniden yargılanma talebini kabul ederek

Şikede flaş gelişme

Saat : 16: 27 Şike konusunda abonelerine haber servis eden haber ajansları 16:27'de geçmiş olduğu haberlerin tamamı yanlış olduğundan gündem karıştı.

Saat : 16 : 33 İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Aziz Yıldırım’ın yeniden yargılanma talebini kabul ederek, infazın ertelenmesine karar verdi.

Yeniden yargılanma taleplerini değerlendiren mahkeme “sanıklara kumpas kurulduğuna ilişkin iddialar sebebiyle yargılamanın yenilenmesi” taleplerini oy birliğiyle reddederken, 6526 sayılı yasayla CMK’da yapılan değişikliklerin CMK 311/1-E maddesi kapsamında ise yeniden yargılanmalarına karar verdi.

İşte O kararlar

Saat : 16 : 45 İşte İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin, "futbolda şike" davasında Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu sanıkların "yeniden yargılanma" ve "infazın durdurulması" talebi kararı.

230620141700307976256_3.jpg

230620141700467977171_3.jpg

Saat : 17 : 09 Dava sürerken tutuklu bulunan ve kararın açıklanmasıyla serbest kalan Yıldırım'ın iki yıl, iki ay daha hapis yatması bekleniyordu. Yargıtay tarafından onaylanan şike dosyası İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmişti.Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu bazı sanıklar yeniden yargılanmayı ve infazın durdurulmasını talep etti.

YANLI KARARIN GEREKÇELERİ 

 
Saat : 17 : 12 Mahkeme, 6526 sayılı yasayla CMK'da yapılan değişikliklerin CMK3111/e maddesi kapsamında kaldığında değerlendirildiğinden, Bu duruma göre Aziz Yıldırım, Olgun Peker, İlhan Ekşioğlu, Abdullah Başak, Ahmet Çelebi ve Selim Kımıl hakkındaki yargılamanın yenilenmesi taleplerinin mahkumiyet kararı verilerek Yargıtay 5. Ceza Dairesince onanarak kesinleşen suçları yönünden CMK 318/1. maddesi gereği kabule değer olduğuna karar verdi. 
 
İNFAZLAR DURDURULDU, GERİ BIRAKTIRILDI
 
Mahkeme ileride telafisi imkansız zararlara sebebiyet vermemek açısından Aziz Yıldırım, Olgun Peker, İlhan Ekşioğlu, Abdullah Başak, Ahmet Çelebi ve Selim Kımıl'ın CMK 312. maddesi gereğince infazlarının geri bırakılmasına oy çokluğuyla hükmetti. 
 
KUMPAS İDDİASINA DAYANAN "YENİDEN YARGILAMA" TALEBİ İSE REDDEDİLDİ.
 
Mahkeme bazı sanıkların kendilerine kumpas kurulduğu ve duruşma tutanaklarında sahtecilik yapıldığı iddialarıyla ilgili yaptığı yeniden yargılama talebini ise oy birliğiyle reddetti. 
 

ŞİKECİLERİN KULÜBÜNDEN YAPILAN RESMİ AÇIKLAMA 

 
Saat : 17 : 15 "İSTANBUL 13. AĞIR CEZA MAHKEMESİ, SÖZDE ŞİKE DAVASINDA BAŞKANIMIZ AZİZ YILDIRIM’IN DA ARALARINDA BULUNDUĞU SANIKLARIN 'YENİDEN YARGILANMA' VE 'İNFAZIN DURDURULMASI' TALEBİNİ KABUL ETTİ"
 
Fenerbahçe Kulübü, “futbolda şike” davasında başkan Aziz Yıldırım’ın da aralarında bulunduğu sanıkların "Yeniden Yargılanma" ve "İnfazın Durdurulması" taleplerinin kabul edildiğini duyurdu.
 
Sarı lacivertli kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada şu ifade kullanıldı:
 
"İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, sözde şike davasında Başkanımız Aziz Yıldırım’ın da aralarında bulunduğu sanıkların "Yeniden Yargılanma" ve "İnfazın Durdurulması" talebini kabul etti."
 
AZİZ NEYLE SUÇLANMIŞTI 
 
 
Saat : 17 : 17  Aziz Yıldırım şike davasında Fenerbahçe-Karabükspor, Fenerbahçe-Ankaragücü, Fenerbahçe-Sivasspor, Eskişehirspor-Trabzonspor, Fenerbahçe-İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçlarında şike yapmak ve teşvik primi vermekten suçlu bulunmuştu.Türkiye Futbol Federasyonu, kendi disiplin soruşturmasında Aziz Yıldırım'a ceza vermemiş, Fenerbahçe dahil tüm kulüpleri aklamıştı.Federasyonun bağlı olduğu Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) ise Fenerbahçe ve Beşiktaş'a Avrupa kupalarından men cezası verdi. Fenerbahçe iki yıl, Beşiktaş ise bir yıl ceza aldı.
 

“TRABZONSPOR’UN TALEBİNİ MAHKEME DEĞERLENDİRSİN”

Saat : 17 : 21 Savcı Coşkun, Trabzonspor Kulübü Derneği, Trabzonspor Futbol İşletmeciliği A.Ş., Trabzonspor Sportif Yatırım ve  Ticaret A.Ş., Trabzonspor Ticari Ürünler Ticaret A.Ş. vekillerinin yargılamanın yenilenmesi ve infazın durdurulması yönünde hükümlülerin yapmış olduğu taleplerin reddine dair taleplerin de mahkemece değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.
 
“17 KİŞİ YENİDEN YARGILANSIN”
 
Savcı Abdullah Mirza Coşkun, Aziz Yıldırım’ın da arasında bulunduğu 17 kişi hakkında yargılanmanın yenilenmesini yine bu 17 kişiden Yıldırım’ın da arasında bulunduğu 6 kişi hakkında da infazın durdurulmasını talep etti

Şikeciler UEFA'ya Gidiyor 

Saat : 17 : 30 Fenerbahçeli yöneticileri ilgilendiren ve sarı lacivertli takımın UEFA'dan ceza almasını sağlayan dava yeniden yapılacak. Eski delillerin büyük bir kısının (usülsiz olarak yapılan dinleme ve dijital kayırlar) önemini yitirip dosyadan çıkartılacağı dava ile birlikte kesinleşmiş cezalar da ortadan kalacak. Böylelikle Fenerbahçe için 3 yıldır söylenen 'şike yaptı' ifadeleri de dava bitene kadar tarihe karışacak.Fenerbahçe

İFM'DEN CEVAP BEKLEYECEK

Davanın birkaç yıl sürmesi beklenirken Fenerbahçe yönetimi İsviçre Federal Mahkemesi'ne de çıkan bu kararı sunacak. İFM'nin 24 Haziran'a kadar kararını açıklaması bekleniyor. Sarı Lacivertliler mahkemenin de kararını ilettikten sonra İFM'den gelecek olan cevabı bekleyecek. Ancak Sarı Lacivertliler bununla da kalmayacak. Önce UEFA'dan dosyanın iadesi istenecek ardından da çok ciddi bir tazminat davası açılacak. Ayrıca Trabzonspor'un talebi ile toplanacak olan UEFA'nın bu kararını da gözden geçirip askıya alacağı belirtiliyor

Başbakan bu sözü verdi 

Saat : 17 : 38 Ocak 2014'de yapılan bir konuşma Uslu, "Aziz Yıldırım af falan istemiyor. Gerekirse yatarım diyor. Sayın Başbakan'ın yeniden yargılama konusunda verdiği söz üzerine inşallah bizi de alacaklar. Bu yargılanma açılacak" dedi.
 
Uslu, "Abuk subuk tapelerle ve saçma nedenlerle çeteye soktular. Biz adalete inanmazsak neye inanacağız? Yapay adalete, paralel adalete inanmıyoruz. Aziz Yıldırım af falan istemiyor. Gerekirse yatarım diyor. Sayın Başbakan'ın yeniden yargılama konusunda verdiği söz üzerine inşallah bizi de alacaklar. Bu yargılanma açılacak. Biz Fenerbahçe'nin suçsuz olduğuna inanıyoruz." diye konuştu.
 

Trabzonspor HSYK'ye gidiyor 

 

Saat 17 : 52 Haber61.Net - Spor Servisi - Türkiye Gündemine bomba gibi düşen ve savcıların şike konusunda yeniden yargılansın sözleri üzerine Trabzonspor harekete geçtiği ileri sürüldü. Edinilen bilgiye göre: Bordo Mavili cephe savcı ve mahkeme başkanını HSYK'ya şikayet edeceği öğrenildi. 

Hacıosmanoğlu bakın ne dedi? 

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu mahkemenin vermiş olduğu kararı değerlendirdi. Hacıosmanoğlu, " Mahkemenin vermiş olduğu karar beni şaşırtmadı. Mahkeme başkanını yakından tanıyorduk ver sunucun nasıl çıkacağını biliyorduk. Bu nedenle Trabzonspor'a gönül vermiş hukukcu arkadaşlarımız ile daha önceden oturmuş ne yapabilir izin çalışmasını yaptık. Bu kararı veren Mahkeme başkanını Fenerbahçeli olduğunu biliyorduk. Bu karara en kısa sürede itiraz edeceğiz. 7 gün içinde zaten itiraz hakkımız bulunmakta. Her şeye baş vuracağız ve HSYK'ya gideceğiz."dedi.

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor