Şikeciler için yeni senaryo! UEFA sıkıştırınca...

TFF Basın sözcüsü Prof. Dr. Mete Düren, UEFA'nın kendilerinden yargıtay kararını istemesini değerlendirdi. Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS) Hakimi ve Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu'nun eski Başkanı Türker Arslan ise kulüplere bir ceza ge

Şikeciler için yeni senaryo! UEFA sıkıştırınca...

TFF Basın sözcüsü Prof. Dr. Mete Düren, UEFA'nın kendilerinden yargıtay kararını istemesini değerlendirdi. Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS) Hakimi ve Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu'nun eski Başkanı Türker Arslan ise kulüplere bir ceza gelmeyeceğini iddia ederek daha önce gerçekleşmeyen tahminlerine bir yenisini ekledi.

Sürecin son derece normal geliştiğini vurgulayan Mete Düren, "UEFA'nın klasik prosedürlerinden biri. Yargıtay'ın kararı gibi, TFF kanalıyla alınan kararların da tercümesini isteyebilirler. Herhangi anormal bir durum ile karşı karşıya değiliz. Gerekli çalışmalar yapılıyor. Yargıtayın kararı İngilizceye çevrilecek ve kendilerine ulaştırılacak" diye konuştu.

Yaptığı tahminlerin gerçekleşmemesi ile bilinen Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS) Hakimi ve Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu'nun eski Başkanı Türker Arslan, UEFA'nın bu talebinin altında herhangi bir anormallik aranmaması gerektiğini savunarak kulüplerin ceza almayacağını iddia etti.

Değerlendirmelerde bulunan Arslan, UEFA'nın şahıslara verilecek cezayı belirlemek için bu yola başvurduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

"UEFA'nın, Yargıtay'ın şike suçundan ceza almış şahıslarla alakalı verdiği onama kararını görmek istemesinin altında bir tek neden var, söz konusu şahıslara verecekleri cezayı saptamak için bu yola başvurdular. UEFA, şike için ceza verirken kulüpler ve şahısları ayırmıştır. Kulüpler merak etmesin, herhangi bir ekstra ceza almayacaklar. Fenerbahçe ve Beşiktaş için verilen hükümler 1 iken 2, 2 iken 1 olmaz. Yalnızca dönemin yöneticileriyle alakalı bir hüküm verilecek, bunun için de Yargıtay kararının incelenmesi gerekecek, bu son derece normal."

UEFA'nın Yargıtay kararını incelemesinin ardından en geç bir ay içinde vereceği cezaları açıklayacağını öne süren Arslan, sözlerini şöyle tamamladı:

"Türkiye Futbol Federasyonu, yargıtay kararını İngilizceye çevirtecek ve UEFA'ya ulaştıracak. Fakat UEFA, bununla yetinmeyecek. Kararın Türkçe yazılmış metnini de isteyip, kendileri de tercüme ettirecek. Benim öngörüm, en geç bir ay içerisinde şikeden suçlu bulunan şahıslar hakkında hüküm verecekler. Altını çizmekte fayda var, kulüplerin cezası kesinleşti, dolayısıyla yeni bir ceza almayacaklar."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor