Şikeciler bir de vergi ödeyecek

Eğer şike iddiaları doğruysa, şike parasını alan takım ve futbolcular % 35’ini vergi olarak ödeyecek.Fenerbahçe ve Başkanı Aziz Yıldırım’ın şike yapılması için para verdiği mahkemece kanıtlanırsa parayı alanlar aldıkları tutarın vergi ve cezasını ödemek z

Şikeciler bir de vergi ödeyecek

Eğer şike iddiaları doğruysa, şike parasını alan takım ve futbolcular % 35’ini vergi olarak ödeyecek.

Fenerbahçe ve Başkanı Aziz Yıldırım’ın şike yapılması için para verdiği mahkemece kanıtlanırsa parayı alanlar aldıkları tutarın vergi ve cezasını ödemek zorunda. Vergi Usul Kanunu’nun 9’uncu maddesine göre “Vergiyi doğuran olayın kanunlarla yasak edilmiş bulunması mükellefiyeti ve vergi sorumluluğunu kaldırmaz.”

Her ne iş olursa olsun yasal olmayan işlerden para kazananlar da bunun vergisini ödemek zorunda. Böylece eğer şike doğruysa başta Sivas ve Eskişehirspor olmak üzere kulüpler ve futbolcular aldıkları paranın vergisini de ödeyecek. Peki bu vergi ne kadar olacak? Vergi Uzmanı Şükrü Kızılot’a göre şike karşılığında bir menfaat elde edildiği için şike parası normal bir kazanç gibi değerlendirilecek ve karşılığında alınan gelir Gelir Vergisi Kanunu’na göre vergilenecek.

vergi.jpg

Gazetelere yansıyan rakamlar eğer doğruysa ve mahkemeler buradan yola çıkarak şike olayını ve miktarını kabul ederse kulüp ve futbolcular Maliye’ye tam 3.4 milyon lira vergi ödeyecek. Gazetelerde Fenerbahçe’nin şike parası olarak verdiği iddia edilen tutar 5 milyon lirayı geçiyor. Gelir vergisi tarifesine göre gelirin 53 bin lirasına kadar 12 bin 239 lira vergi ödeniyor. Geri kalan tutar için yüzde 35’lik vergi oranı geçerli. Bu durumda şike parasının büyük kısmı yüzde 35’lik dilimden vergiye tabi olacak ve tutar 1.7 milyonu bulacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler