Şikeci Fener'in belalısı üç madde

Fenerbahçe’nin uzun süredir sakladığı CAS’ın gerekçeli kararı ortaya çıktı . Uluslar arası Spor Mahkemesi CAS'ın, bütün makamların kararlarını dikkate aldığı ama dosyayı en baştan inceleyerek tapeleri tek tek değerlendirdiği ortaya çıktı. CAS'ın gerekçeli

Şikeci Fener'in belalısı üç madde

Fenerbahçe’nin uzun süredir sakladığı CAS’ın gerekçeli kararı ortaya çıktı . Uluslar arası Spor Mahkemesi CAS'ın, bütün makamların kararlarını dikkate aldığı ama dosyayı en baştan inceleyerek tapeleri tek tek değerlendirdiği ortaya çıktı. CAS'ın gerekçeli kararında Fenerbahçe'yi ateşe atacak 3 paragraf:

575 - "Önceki emsal nitelikli kararlarına bakıldığında 'standart' bir şike suçunun 2 yıl men ile cezalandırılması gerektiriliyor. Daha ciddi ve ağır şike suçlarında ise daha yüksek bir ceza verilmeli, hafifletici sebepler varsa da standart 2 yıllık cezada indirime gidilmeli.

576 - Panelimiz, bu emsal kararlar ve Fenerbahçe yönetciilerinin başlattıkları şike girişimlerinin daha önceki şike davalarına göre çok daha ciddi olduğunu ele alarak, hiçbir şüphe olmadan daha ağır ceza verilmesi gerektiğini öngörmektedir. Panelimiz özellikle Fenerbahçe yönetcilerinin 4 maçta şike girişiminde bulunduğunu, birden fazla yüksek mevkili Fenerbahçe yöneticilerinin şikeye karıştığın, ve şike operasyanlarının kulübn en üst yönetim seviyesi tarafından uygulanıp organize edildiğini göz önünde bulundurarak bu karara ulaşmıştır.

577 - Fakat, UEFA , Temyuz Kurulu'nun akarına bir itirazda bulunmadığı çin panelimizin Fenerbahçe'ye verebileceği cezalar sınırlıdır. Çünkü UEFA Tahkim Kurulu'ndan daha fazla ceza verme yetkimiz yoktur. Bu yüzden Panelimiz, şu anki yargılama sürecinde 2 yıl men cezasından 'idaeri önlem kararına ek olarak) daha fazla bir ceza veremez."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler