Şike yasası Trabzon’u bakansız bıraktı

Trabzon AK Parti Milletvekili eski bakan Faruk Özak, spor bakanlığından nasıl ayrıldığını anlattı. Özak, “ 2009’da Gençlik ve Spor Bakanı Oldum, Bu görevden ayrılmamın çok değişik ve özel bir sebebi vardı. Şike yasasını çıkaran ve Spor dünyasına Şike ve T

Şike yasası Trabzon’u bakansız bıraktı

Trabzon AK Parti Milletvekili eski bakan Faruk Özak, spor bakanlığından nasıl ayrıldığını anlattı. Özak, “ 2009’da Gençlik ve Spor Bakanı Oldum, Bu görevden ayrılmamın çok değişik ve özel bir sebebi vardı. Şike yasasını çıkaran ve Spor dünyasına Şike ve Teşvik suçtur ibaresini koyduran benim. Cumhuriyet tarihi boyunca hiç böyle bir yasa çıkmadı. Sporculuk yaptığım dönemlerde dahil olmak üzere yöneticiliğimde hiç böyle bir duruma baş vurmadım. Türkiye’de bu tarz eylemlerde bulunan kişilerin ceza olarak dolandırıcılık suçundan yargılanması gerektiğini savundum. Teşvik yasasını çıkara bilmek için tam 1,5 yıl çalıştık ve bunu tüm spor dalları için çıkardık.”dedi.

Özak, “ Biz bu kanunu çıkardıktan sonra 2011 yılında şike olayları patlak verdi. Trabzonspor ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi. Peki; şimdi sizlere soruyorum. Faruk Özak Kimdi? Trabzonspor ile özdeşleşmiş onun hem oyuncu hem başkanı hem taraftarı. Ona cephe açanlar kim Fenerbahçe spor kulübü; O an iti barı ile ben Spor bakanlığı koltuğunda otursaydım Şikeye karşı savaşacaktım. Bunu herkes biliyordu. Kendi memleketinin tutuyor ondan yana oluyor diyecekler diler. Aslında ben  haklıdan yana olacaktım. Şike yasasınıda bu nedenden çıkarmıştım. Bu durumda tüm delillerde Trabzonspor’u haklı buluyor. Kupada Trabzonspor’un bunu herkes görüyor.”ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor