Şike hakkında konuştu!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, futbolda şike iddialarına yönelik soruşturmaya ilişkin, ''Hükümetin buna müdahale ettiğini söylemek ancak boş laftır'' dedi.Tanrıverdi, Manisa'da esnaf ziyaretleri sırasında gazetecilerin soruları üzeri

Şike hakkında konuştu!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, futbolda şike iddialarına yönelik soruşturmaya ilişkin, ''Hükümetin buna müdahale ettiğini söylemek ancak boş laftır'' dedi.

Tanrıverdi, Manisa'da esnaf ziyaretleri sırasında gazetecilerin soruları üzerine futbolda şike iddialarına yönelik soruşturmayı değerlendirdi.

Şike iddiaları ile futbola büyük bir gölge düştüğünü, spora gönül verenlerin moralinin bozulduğunu ifade eden Tanrıverdi, bir gazetecinin, ''yürütülen soruşturmayı Hükümet ile ilişkilendiren bazı yorumlar'' bulunduğunu belirtmesi üzerine, ''Bu operasyon siyasi bir operasyon değildir, yargının sürdürdüğü bir operasyondur. Kesinlikle siyasi irade operasyonun zamanını ve gününü belirleyemez. Bu noktada yargı, ne zaman bilgi, belge ve verileri elde etmişse operasyonunu gerçekleştirir ve sonuçlanana kadar da bunu devam ettirir. Bu operasyon da bu çerçevede sürdürülmektedir.

Bunu Hükümete mal etmek, Hükümetin buna müdahale ettiğini söylemek ancak boş laftır. Çünkü bu tamamen yargının işidir'' yanıtını verdi.

Tanrıverdi, yargının kendi sürecini belirlediğini ve operasyonu gerçekleştirdiğini vurgulayarak, ''Yargı önünde herkes eşittir. Dolayısıyla bu şike operasyonunda hangi isim söz konusu ise onun sıfatı, vasfı hiçbir şekilde değerlendirilmeden onunla ilgili kararını yargı alır. Sporseverler, özellikle bu kulüplere gönül verenler çok sabırlı olmalılar ve sporun üzerine düşen gölgenin kalkması için duygusal hareket etmemeliler. Olumlu ve sabırlı karşılamalılar'' ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor