Şike gözardı edilip TS gönderilmiş

Fenerbahçe’nin Belçikalı avukat Jean Louis Dupont ile birlikte UEFA ve TFF aleyhine açtığı davayı üstlenen Türk avukat Emin Özkurt, BBC’ye çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.Hukukun temel ilkelerinin tehlikede olduğunu söyleyen Emin Özkurt, “masumiyet kari

Şike gözardı edilip TS gönderilmiş

Fenerbahçe’nin Belçikalı avukat Jean Louis Dupont ile birlikte UEFA ve TFF aleyhine açtığı davayı üstlenen Türk avukat Emin Özkurt, BBC’ye çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Hukukun temel ilkelerinin tehlikede olduğunu söyleyen Emin Özkurt, “masumiyet karinesi kesinlikle çiğnenmiştir. Ortada gerçek yada gerçek dışı iddialar var. Bunları net olarak bilmiyoruz. Dava hala devam ediyor ve herhangi bağlayıcı bir karar çıkmadı. Fenerbahçe hala Türkiye şampiyonudur” şeklinde konuştu.

Açıklamalarını sürdüren Özkurt, “Salı günü dosyamızı açıkladığımızda, diğer kulüpler şok oldular. Avrupa'daki kulüpler şu anda sadece hikâyenin bir tarafını biliyor. Fakat şimdi hikâyenin tamamını öğrenecekler. Fenerbahçe mağdur edildi ve şike soruşturmasında adı geçen Trabzonspor kulübü UEFA tarafından göz ardı edilerek Şampiyonlar Ligine gönderildi. Bunu kabul etmemiz mümkün değil. Bu Avrupa yasağı yüzünden Andre Santos ve Diego Lugano gibi iki önemli oyuncumuzu kaybettik” ifadelerini kullandı.

BBC ayrıca , davayı CAS’a götüren Fenerbahçeli yetkililerin Cenevre’de bulunan Avrupa Kulüpler Birliği (ECA) yetkilileriyle lobi yaptığını iddia etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler