Şike faturası Trabzonspor'a kesildi

Futbolun kirli yollarına bulaşmayan Trabzonspor, sanki bunun diyetini ödüyor. Yapılanlar bunu gösteriyor. Anıtı dikilecek yerde hakları gasp ediliyor. Hakemler düdükleriyle sahada aman vermiyor.SANKİ FATURA ÖDETİLİYORTrabzonspor, adeta şike sürecinin kurb

Şike faturası Trabzonspor'a kesildi

Futbolun kirli yollarına bulaşmayan Trabzonspor, sanki bunun diyetini ödüyor. Yapılanlar bunu gösteriyor. Anıtı dikilecek yerde hakları gasp ediliyor. Hakemler düdükleriyle sahada aman vermiyor.

SANKİ FATURA ÖDETİLİYOR

Trabzonspor, adeta şike sürecinin kurbanı oldu. Fenerbahçe ile birlikte bazı kulüp başkan ve yöneticilerinin de şike yaptıkları mahkeme kararıyla kesinleşmesinin ardından o süreçte en namuslu kulüplerin başında yer alan Bordo-Mavililer adeta bunun diyetini ödedi. O güne kadar süper başarılarıyla alkışlanan ve harika bir kadro kuran Trabzonspor,  ‘neden şike yapmadın?’ diye cezalandırılır gibi Türkiye’de futbol ailesinin birçok kurum ve bireyi tarafından dışlandı. Bunun bedelini de birçok oyuncusunun yanında, teknik kadrosunu ve son olarak da Başkan Sadri Şener ile yönetimini kaybetti. 

İKİ BÜYÜK KUPA KAZANDI

İKİ BÜYÜK KUPA KAZANDI

 Ziraat Türkiye Kupası ve Süper Kupa'yı 2010'da müzesine getiren, ''şike sürecinin'' yaşandığı 2010-2011 sezonunu 82 puanla ikinci sırada tamamlayan bordo-mavililer, bu sezon ise alt sıralardan kurtulmanın mücadelesini veriyor. Trabzonspor, 5 Mayıs 2010'da finalde Fenerbahçe'yi 3-1 yenerek Ziraat Türkiye Kupası'nı, 8 Ağustos 2010'da da Süper Lig Şampiyonu Bursaspor ile 3-0 mağlup ederek Süper Kupa'yı müzesine getirmişti. Bordo-mavililer, şike sürecinin yaşandığı 2010-2011 sezonunu 82 puanla ikinci sırada tamamlayarak, tarihindeki en başarılı dönemlerden birini geride bırakmıştı.

ZİRVEDEN DİBE GERİLEDİ

ZİRVEDEN DİBE GERİLEDİ

"Şike'' yapıldığı gerekçesiyle şampiyonluğu talep eden Trabzonspor, 2011-2012 sezonunda Fenerbahçe'nin yerine Avrupa Şampiyonlar Ligi'ne alınmış, grupta İnter galibiyeti ve topladığı 7 puanla adından söz ettirmişti. Bordo-mavililer, Spor Toto Süper Lig'de Süper Final Şampiyonluk Grubu'nu 3'üncü sırada tamamlayarak Avrupa Kupaları'na katılmıştı. Ligin 28'inci haftasının geride kaldığı bu sezon ise topladığı 34 puanla 12'inci sırada, düşme hattının 5 puan önünde yer alan Bordo-Mavililer, tarihinin en kötü dönemlerinden birini yaşıyor. Yani şike süreci adeta bu takımı vurdu.

O KADRODAN 7 KİŞİ KALDI

O KADRODAN 7 KİŞİ KALDI

Trabzonspor'da, "şike sürecinin" yaşandığı sezonunun ardından günümüze kadar futbolcu, teknik heyet ve yönetim bazında değişiklikler oldu. Bordo-mavili takımda, söz konusu sezon kadrodaki 26 futbolcudan sadece 7'si kaldı. O dönem takımın başarısında önemli pay sahibi olan Selçuk, Burak, Umut, Engin Baytar Galatasaray'ın, Egemen Fenerbahçe'nin kadrosunda yer alıyor. Jaja, Yattara gibi oyuncular da takımdan ayrıldı.  Bordo-mavili takımın 2010-2011 sezonundaki kadrosundan yalnızca Alanzinho, Colman, Onur, Giray, Serkan, Tolga ve Mustafa Yumlu bulunuyor.

  SON DARBE SADRİ ŞENER’E

 Trabzonspor'da, 2009-2010 sezonunda göreve gelen teknik direktör Şenol Güneş de bu sezon yaşanan başarısızlığın ardından görevden ayrıldı. Güneş’le birlikte yardımcıları Ünal Karaman, Şeref Çiçek, Turgut Kural, Mehmet Kulaksızoğlu ve Alper Boğuşlu istifa ettiler. Güneş'ten sonra teknik direktörlük görevine getirilen Tolunay Kafkas da kötü gidişatı durduramadı. Bordo-Mavililerin deplasmanda, Akhisar Belediyespor karşısında 1-0 mağlup olmalarının ardından fatura bu kez yönetim kuruluna kesildi. Ve Sadri Şener de istifadan döndürüldü ama sonuç olarak kongre kararı aldı.

Kaynak" Sonnokta

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler