Şike Dosyası HSYK'da

Yargıtay tarafından onanan Şike dosyasında yapılacak son işlemlere hangi mahkemenin bakacağına HSYK karar verecek.Şike davasından 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan Aziz Yıldırım’ın avukatlarının itirazlarının reddedilmesinin ardından İstanbul 18. Ağır

Şike Dosyası HSYK'da

Yargıtay tarafından onanan Şike dosyasında yapılacak son işlemlere hangi mahkemenin bakacağına HSYK karar verecek.

Şike davasından 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan Aziz Yıldırım’ın avukatlarının itirazlarının reddedilmesinin ardından İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilen dava dosyası ile ilgili hangi mahkemenin işlem yapacağı kafa karıştırdı. Özel Yetkili ve TMK 10. maddesi ile görevli mahkemelerin kaldırılması üzerine şike davasına bakan İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi kapatılmış, bu mahkemenin dosyaları İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi’ne devredilmişti.

Bu nedenle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı şike dosyasını 18. Ağır Ceza Mahkemesi’ne ulaştırmıştı.

Ancak İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi, dosyanın onanan bölümü ile ilgili infaz ve arşiv işlemlerinin kendi mahkemeleri mi olduğuna bir karar veremeyerek Adalet Komisyonuna başvurdu.

Şike dava dosyasında kısmi bozma ve onama kararı bulunduğunu hatırlatan İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi dava dosyasının tamamının mı yoksa bozulan kısmının mı tevzi edilmesi konusunda İstanbul Adalet Komisyonu Başkanlığı’ndan görüş sordu. Adalet Komisyonu ise bu konuda son sözü Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’na (HSYK) bıraktı.

HSYK’ya başvuran Adalet Komisyonu ’Hangi mahkemenin nasıl bir işlem yapacağını’ sordu.

HSYK’nın önümüzdeki günlerde, Aziz Yıldırım’ın da aralarında bulunduğu ceza alan sanıkların infaz işlemlerini hangi mahkemenin yapacağına karar verecek. HSYK’nın kararının ardından sanıklar hakkındaki infaz işlemlerinin yapılmasına başlanacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor