Şike Davası'nda sona gelindi

Trabzonspor'un kupasının alındığı 2010-2011 sezonunda 3 Temmuzda başlayan süreçte son karar bugün verildi. Türkiye'de açıkca güçlülerin hukuku işleme sokuldu. Şikenin olduğuna dair onlarca delil tape ve ifadeler yok sayılarak baş şikeci Aziz Yıldırım olma

Şike Davası'nda sona gelindi

Trabzonspor'un kupasının alındığı 2010-2011 sezonunda 3 Temmuzda başlayan süreçte son karar bugün verildi. Türkiye'de açıkca güçlülerin hukuku işleme sokuldu. Şikenin olduğuna dair onlarca delil tape ve ifadeler yok sayılarak baş şikeci Aziz Yıldırım olmak üzere tüm şike sanıkları beraat ettirildi. Öte yandan tüm şike DVD ve tapelerin mahkemece imha edilmesine karar verildi. 

Göreve geldiğinde en büyük vaadinin Trabzonspor'un kupasını geri almak olduğunu söyleyen Hacıosmanoğlu ve yönetiminin bu kararın ardından nasıl bir hamle yapacağı şimdiden merak konusu olurken, davanın Yargıtay'a taşınabilme yolunun ise açık olduğu öğrenildi.

İŞTE DAKİKA DAKİKA ŞİKE DAVASINDA YAŞANANLAR

DVD ve tapelerin imhasına karar verildi.

19:48 Yeniden görülmeye başlanan şike davasında karar çıktı. Aziz Yıldırım bütün suçlardan beraat etti. 

Beraat eden isimler: Olgun Peker, İlhan Ekşioğlu, Korcan Çelikay, Mecnun Odyakmaz, Şekip Mosturoğlu, Serdal Adalı, Yusuf Turanlı, Cemil Turan, Tamer Yelkovan, Ali Yıldırım, Selim Kımıl, İbrahim Akın, Ümit Karan...
 
- 19.46 Gazetecileri salondan çıkaran Mahkeme heyeti, kararı yazılı olarak avukatlara açıklayacak.

- 19.01 itibarıyla karar için verilen ara sona erdi.. Gözler mahkeme başkanına çevrildi.

- 18.06 itibarıyla sanıklar ve avukatları karar için bekleyişini sürdürüyor.

- 17.43 Mahkeme başkanı 'Sanık ve vekilleri kalsın'' dedi.. Karar yüzlerine okunacak.

- 17.42 Mahkeme karar için ara verdi..

adsiz-1-005.jpg

- 17.41 Sanıklara son sözleri soruldu. Tüm sanıklar ve vekilleri beraat istedi.

- 17.29 Giresun gurubunda ki diğer sanıkların avukatları konuşuyor.

- 17.06 itibarıyla savcı,  Olgun Peker için ceza istediğinden avukatı savunmasına devam ediyor.

 - Sanık vekillerinin beyanları devam ediyor. 16.59 itibarıyla Olgun Peker'in avukatı konuşuyor.

- Sivasspor Başkan Vekili: ''Suçun sanık tarafından işlenmediği bir beraat kararı istiyoruz.''

- Konuşmamış sanıklar ve avukatları son beyanlarını yapıyorlar. Savcı mütalaası doğrultusunda beraat talep ediyor.

- Serdal Adalı: 'Beraat istiyorum..'

- İlhan Ekşioğlu: 'Savcının mütalaasına katılıyorum ve beraatimizi istiyorum.'

- 4 sene 3 aydır onur mucadelesi yapan bir topluluk var burada. Artık adalet gercekleşsin..Şahsım ve arkadaşlarım adına beraat istiyorum..

Söz Aziz Yıldırım'da.. İşte açıklamaları:

Avukat Ali Rıza Dizdar: ''Trabzonspor vekili sınavla ilgili şikayetçi değiliz' dedi.. Şimdi de bilirkişi raporuna karşı çıkıyor. Anlamıyorum''

- Trabzonspor vekili konuşmasını tamamladı. Yazılı beyanını verdi.


- Trabzonspor vekili: 'Suç örgüt kapsamında bu yüzden şikeden dinleme kararına gerek yoktu"

- Trabzonspor vekili: 'Avrupa'da sadece Turkiye'de şike suçu var.. 6222 öncesi dolandırıcılık olur. Savci mutalaasi doğru değil..'

- Savcı iddianamesinde TFF'nin kamu kurumu olmadığı beyanına karşı konuşuyor Trabzonspor vekili.. 'Bilirkişi raporuna dayansa da katılmiyoruz' diyor.

- Mudahile soz verildi.. Trabzonspor vekili söz aldı...
 

 - İddianamede sehven yanlış yazılan hususu savcı duzelttiriyor. Korcan ve İskender için...

- Duruşma başladı..

- Heyet geri içeri girdiğinden durusma başlamadı. Şimdi tekrar geldi üyeler heyet tamam..

- Mahkemeyi heyeti salona giriş yaptı. 

- Yaklaşık 300 kadar Fenerbahçe taraftarı Çağlayan Adliyesi'nin önünde duruşmayı bekliyor.

- Beşiktaş Kulübü eski yöneticisi Serdar Adalı da duruşma salonunda

 - Tayfur Havutçu Çağlayan Adliyesi'nde. Duruşma salonundan içeri giriş yaptı. 

- Aziz Yıldırım ve İlhan Ekşioğlu duruşma salonuna giriş yaptılar.

- Avukatlar ile ilgili yoklama alınıyor. Salon dolduğu için kimse içeriye alınmıyor.

TRABZONSPOR'UN AVUKATI: AYNI YANLIŞLAR DEVAM EDİYOR

- Duruşmada ilk sözü Trabzonspor Kulübü'nün avukatı aldı. Savcının mütalaasına dair görüşlerini anlatan avukat, şunları söyledi:

"Savcı aynı mütaalayı vermiş. Aynı yanlışlıklar devam etmektedir. TFF bir kamu dairesidir. 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararı Yargıtay'da onaylandı. TFF'nin bir kamu kurumu olmadığını belirten bir raporu vermiştir savcı. Mütalaa çok yüzeyseldir ve Yargıtay kararı incelenmemiştir. Bugün Avrupa'da İtalya ve Türkiye dışında şike suçu yasalaşmamıştır. 6222 olmadan önce 'dolandırıcılık' olarak değerlendirilmiş. Savcının şike vasfı olmadığını söylemesi doğru değil.

Şike iki kişi arasında da işlenen ve tespiti zor bir iştir. Savcı ispatı zor olduğu için teşvik suçunu örgüte sokmuştur. Bu nedenle şikeden dolayı dinleme kararına gerek yoktur. 16. Ağır Ceza Mahkemesi kararı yok sayılmıştır. Bu mahkemenin kaldırılması önemli değil, Yargıtay onayından geçmiştir. Burada kısmen bozma kararları vardır. Bu mahkemenin kesinleşmiş hükümler hakkında bozma hakkı yoktur. Savcılık makamı yüksek yargı kararını bozmuştur. Böyle bir hakkı olup olmadığı tartışılmaz bile Buna futbolcular ve teknik kadro dahil değil. "dedi

Savcı, 5 Ekim'de yapılan duruşmada, Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu tüm sanıklar hakkında, "şike", "suç örgütü kurmak" ve "üye olmak" suçlarından beraatlerini istemişti.

   Aziz Yıldırım söz aldı: Beraat istiyorum   Duruşmada son sözü sorulan Aziz Yıldırım kısa bir konuşma yaparak: "Burada onur mücadalesi yapan bir grup var. Şahsim ve bütün arkadaşlarım adına beraat istiyorum" dedi. 

İlhan Ekişoğlu, Ali Yıldırım ve Serdal Adalı, beraat istediğini açıkladı.

Olgun Peker ise "Bu davanın başlangıcı komplo. Ben yaşadıklarımdan bunu biliyorum." diye konuştu.  Mahkeme heyeti ve savcı yerini aldı.

Karar bekleniyor.  Davaya bir saat ara verildi

Aziz Yıldırım söz aldı: Beraat istiyorum

Duruşmada son sözü sorulan Aziz Yıldırım kısa bir konuşma yaparak: "Burada 4 yıl 3 aydır onur mücadalesi yapıyoruz. Bu mücadelenin sona ermesini ve beraat istiyorum.

İlhan Ekişoğlu, Ali Yıldırım ve Serdal Adalı, beraat istediğini açıkladı. Olgun Peker ise "Bu davanın başlangıcı komplo. Ben yaşadıklarımdan bunu biliyorum." diye konuştu.

Konuşmamış sanıklar ve avukatları son beyanlarını yapıyor. Savcı mütaalası doğrultusunda beraat talep ediyorlar.

Trabzonspor avukatı, savcının mütaalasına itiraz etti

Mahkemede söz alan Trabzonspor avukatı savcının mütaalasının doğru olmadığını söyleyerek itiraz etti.
Savcı, 5 Ekim'de yapılan duruşmada, Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu tüm sanıklar hakkında, "şike", "suç örgütü kurmak" ve "üye olmak" suçlarından beraatlerini istemişti.

DAVANIN GEÇMİŞİ

NE OLMUŞTU?

3 Temmuz 2011'de başlayan soruşturma sonrasında şike iddiaları üzerine dava açılmıştı. Dava sürecinde 1 yıl cezaevinde kalan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, 'şike yapmak ve örgüt kurmak' suçundan 6 yıl 3 ay ceza almıştı. Cezanın onanmasının ardından Aziz Yıldırım ile birlikte 6 sanık 6526 sayılı Terörle Mücadele Kanunu'nda yapılan değişikliği gerekçe gösterip yeniden yargılanma ve infazının ertelenmesini talep etmişti. Talebi haklı bulunan Aziz Yıldırım, Olgun Peker, İlhan Yüksel Ekşioğlu, Abdullah Başak, Ahmet Çelebi ve Selim Kımıl, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde yeniden hakim karşısına çıktı.

 Öte yandan yine Yargıtay'ın bozma kararının ardından, Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz, eski Beşiktaşlı yönetici Serdar Adalı, Fenerbahçeli yönetici Şekip Mosturoğlu'nun da aralarında bulunduğu 31 sanığın yargılandığı dava da bu davayla birleştirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor