Şike davası yarına ertelendi

 İstanbul 16.Ağır Ceza Mahkemesinde görülen "Futbolda Şike” iddialarına ilişkin dava yarına ertelendi. Sabah saatlerinde Çağlayan'daki İstanbul adliyesinde görülmesine devam edilen davada gün boyu tutuksuz sanıkların çapraz sorgularının alınması ile devam

Şike davası yarına ertelendi

 

İstanbul 16.Ağır Ceza Mahkemesinde görülen "Futbolda Şike” iddialarına ilişkin dava yarına ertelendi. Sabah saatlerinde Çağlayan'daki İstanbul adliyesinde görülmesine devam edilen davada gün boyu tutuksuz sanıkların çapraz sorgularının alınması ile devam edildi. 

Duruşmada söz alan eski Manisaspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, hakkındaki iddiaları reddetti. Fenerbahçe Altyazpı Sorumlusu Cemil Turan ile takımının tesislerinde yaptığı görüşmeyle ilgili soruları cevaplayan Karaman, “Cemil Turan tesislere gelerek benle görüştü. Turan bana 'takımla bir toplantı yap', 'Trabzon'dan bir teşvik falan geldi mi?' gibi. Ben de bu konular benim konum değil gidin başkan ile görüşün dedim. Cemil'e Aziz Yıldırım'ı arattırdım. Hasta bir çocuk vardı onun için görüştüm. Başkan da 'tamam tamam' diyerek geçiştirdi. Zorla aratmıştım, keşke aratmasaydım. Aziz Yıldırım ile 7 saniyelik telefon konuşması yaptım. Sanırım o nedenle buradayım” diye konuştu.

Uzun süreden beri sporun içerisinde yer aldığını ifade eden Karaman, "Şikeyi, teşviki bilirim. Duruşmayı dikkatle izliyorum. Bir bakıyorum Fenerbahçe-Trabzon kavgasına dönüştü” dedi.

 

KARAMAN: "HEDEFİM ŞAMPİYONLAR LİGİ ŞAMPİYONLUĞU"

Bildiği bir şey olması durumunda kimseden korkmadan söyleyeceğini belirten Karaman, "Oyuncuların haberi olmadan teşvik olmaz. Çağırın oyuncuları sorun Hikmet Karaman'da böyle bir şey var mı diye sorun” diye konuştu.

Bunun üzerine mahkeme başkanı, "Oyuncuyu almazsınız kadroya" dedi. Karaman, "Kadroya bakın, kazanmak için çıkarım. Hedefim var benim” karşılığını verdi.

Mahkeme başkanının hedefinin ne olduğunu sorduğu Karaman, "Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu. Türkiye şampiyonluğu beni kesmez” dedi.

Bu ifadeler salondakileri güldürdü. Bunun üzerine Mahkeme başkanı Karaman'a “Hangi takımı çalıştırıyorsun” dedi. Karaman başkanın sorusunun geçiştirerek cevap vermeyince Mahkeme Başkanı bak kulüp başkanları burada dedi.

Bir avukatın, “Sizin bu dik duruşunuz ile Cemil Turan'ın gelip sizinle görüşmesi çelişki değil mi?" diye sorması üzerine Karaman, "Ben de size bir soru sorayım?" diyerek "Bu sorum cevap olacak. Ben aptal mıyım böyle bir amaç için tesisler de görüşeyim” diye konuştu.

Konuşmaları ve tavırlarıyla zaman zaman salondakileri güldüren Karaman, "Büyük başkanlar buradayken söylüyorum. Türk futbolunu çağdaş seviyeye getirmek sizin elinizde, yönetim tarzıyla... Alın terini bilir misiniz? 30 bin kişi size küfür ediyor. Bu şartlar altında mücadele veriyoruz" şeklinde konuştu.

Duruşmaya yarın devam edileceğini belirten Mahkeme Başkanı Ekinci, tutuksuz sanıkların yarınki duruşmada hazır olmasını istedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler