Şike cezasına cevabı açlık grevi

 Kendisine verilen cezanın haksızlık olduğunu belirten Pescoli, Roma'daki fedarasyon merkezinin kapısına kendisini zincirleyerek açlık grevine girdi. Pesoli, "Bana bu suçlamarı yapanlarla yüzleşmek istiyorum. Bu suçlamalar beni ağır yaraladı. Bu çok güçlü

Şike cezasına cevabı açlık grevi

 

Kendisine verilen cezanın haksızlık olduğunu belirten Pescoli, Roma'daki fedarasyon merkezinin kapısına kendisini zincirleyerek açlık grevine girdi.

 

Pesoli, "Bana bu suçlamarı yapanlarla yüzleşmek istiyorum. Bu suçlamalar beni ağır yaraladı. Bu çok güçlü bir direniş, onlar beni yapmadığım bir şey için yargılıyorlar. Burada gücüm tükenene ya da bu yanlış düzeltilene kadar bekleyeceğim" dedi.

 

Pesoli daha önce Siena'da oynadığı dönemde şike olaylarına karıştığı gerekçesiyle İtalya Federasyonu tarafından üç yıl cezasına cezasına çarptırılmıştı.

 

Bilindiği gibi İtalya Futbol Federasyonu Disiplin Kurulu, Juventus Teknik Direktörü Antonio Conte'ye 10 ay men cezası vermiş ve Serie B takımlarından Lecce ve Grosseto'ya "küme düşme" cezası verildiğini bildirmişti. 

 

Şike faaliyetlerinde doğrudan sorumlulukları olan bu iki kulüp, İtalya İkinci Futbol Ligi Serie B'den ihraç edildiler. Grosseto ve Lecce kulüplerinin başkanları da, kurul tarafından 5'er yıl futboldan men cezasına çarptırıldı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler