Şike 10. duruşma sona erdi

''Futbolda şike'' iddialarına ilişkin Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 16'sı tutuklu 93 sanık hakkında açılan davanın 10'uncu duruşması bugün görüldü. Çağlayan'daki İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya,

Şike 10. duruşma sona erdi

''Futbolda şike'' iddialarına ilişkin Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 16'sı tutuklu 93 sanık hakkında açılan davanın 10'uncu duruşması bugün görüldü.

 

Çağlayan'daki İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, Aziz Yıldırım, Olgun Peker, İlhan Ekşioğlu ve Tamer Yelkovan'ın da aralarında bulunduğu 15 tutuklu sanık katıldı. Tutuklu sanık Abdullah Eker ise rahatsızlandığı gerekçesiyle duruşmaya gelmediği öğrenildi. 

 

Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, eski futbolcu Ümit Karan, Cemil Turan, Alaeddin Yıldırım, Samet Güzel, Hasan Çetinkaya, Serkan Acar ve Faruk Yaşar'ın aralarında bulunduğu bazı tutuksuz sanıklar da duruşmada hazır bulundu. 

 

Tutuksuz sanıklardan eski futbolcu Ümit Karan'ın savunmasının alınmasıyla devam eden duruşmaya, Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Murat Özaydınlı'nın da aralarında bulunduğu bazı yöneticiler de izleyici olarak katıldı. 

 

Bu arada, duruşma nedeniyle İstanbul Adalet Sarayı'nın içinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Salona önceki duruşmalarda olduğu gibi sadece ana bloktan giriş sağlandı. Salona giden diğer koridor ve geçişler güvenlik gerekçesiyle kapatılırken, asansörlerin de bu katta durması engellendi. 

Bugünkü duruşmanın ardından mahkemeye bir gün (çarşamba) ara verildi. Perşembe ve cuma günü savunmaların tamamlanmasının ardından tahliye talepleri alınacak. 

 

- Duruşma salonuna çıkan Fenerbahçeli voleybolcuları hakim de tebrik etti. Fenerbahçe Universal takımı kaptanı Seda Tokatlıoğlu da mahkeme başkanına şampiyonluk topunu hediye etti. Aziz Yıldırım da kadın voleybol takımı oyuncularını teker teker öperek tebrik etti.

 

- Fenerbahçe Kulübü'nün voleyboldan şube sorumlusu Hakan Dinçay'ın adliyenin kapısında karşıladığı sarı-lacivertli ekip, adliyeye girişten sonra duruşma salonunun bulunduğu kata çıktı.

 

- Önünde Aziz Yıldırım'ın fotoğrafının bulunduğu midibüs ile Çağlayan'daki adliyenin ana girişine gelen sarı-lacivertli ekipte, teknik direktör Ze Roberto, antrenör Kamil Söz, takım menajeri Violet Duca, oyunculardan Eda Erdem, Duygu Bal, Shashkova, Yeon Koung Kim, Fabiana, Nihan Güneyligil, Naz Aydemir ve İpek Sarıoğlu yer aldı. 

 

- Çağlayan Adliyesi'ne kupayla gelen voleybolcuların, duruşma salonuna kupayı getirmesine Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci izin vermedi. Bu kararın ardından kupa takım aracında kaldı. 

 

- Avrupa Şampiyonu olan Fenerbahçe Universal Kadın Voleybol Takımı oyuncuları, Aziz Yıldırım'ı ziyaret etmek için Çağlayan Adliyesi'ne geldi. 

 

SERCAN YILDIRIM: "PSİKOLOJİM BOZULDU"

- Sercan Yıldırım'ın ardından menajer Abdullah Cila, menajerlik sınavıyla ilgili hakkındaki iddialara cevap verdi. Cila'nın ardından Özden Aslan, Mahmut Güneş ve Ümit Aydın kürsüye gelerek savunmalarını gerçekleştirdi. 

 

- Duruşmada savunmasını yapan Sercan Yıldırım, şike iddiaları yüzünden psikolojisinin bozulduğunu belirtti. 

 

- İskender Alın'ın ardından Emmanuel Emenike'nin menajeri Erdem Konyar savunmasını yaptı. 

 

- Beşiktaş ile oynadıkları kupa maçıyla ilgili olarak kimseyle konuşmadığını belirten İskender Alın, "O maçta sahanın yıldızıydım" dedi. 

 

- Aranın ardından İskender Alın savunmasına başladı. 

 

- Çağlayan Adliyesi'nde devam eden duruşmaya ara verildi. 

 

- Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Mithat Halis'e, "Senizin duyumun yüzünden biz 9 aydır suçsuz yere yargılanıyoruz derken; "Bu dava şike davası değil. Perşembe günü her şeyi açıklayacağım" diyerek duruşmaya damga vurdu. 

 

- Aziz Yıldırım'ın açıklamaları üzerine hakim, "Onları da çağıracağız, çapraz sorguya burada alalım" dedi.  

 

- Mithat Halis'in savunması devam ettiği sırada Aziz Yıldırım, "Buraya Fenerbahçeliler dışındakiler gelmiyor. Trabzonsporlular nerede? Sadece biz yargılanıyor gibiyiz. 6 ay sonra buraya geleceklerse hiç gelmesinler. Türk spor gelsin burada yargılansın. Benim tapelerimde suç unsuru yok. Eğer bir suç unsura varsa hepsini kabul ediyorum" şeklinde konuştu. 

 

- Savunmasını yaparken göz yaşlarını tutamayan Mithat Halis, yaptığı açıklamada, "İddianameyi okumadım çünkü savcı ifademi bile almadı. Benim bu olaylarla ilgim yok. Zaten şike de teşvik de yok" dedi. 

 

- Duruşmada Sezer Öztürk'ün ardından sıra menajer Mithat Halis'e geldi.

 

"ESKİŞEHİRSPOR'UN TRANSFERDEN HABERİ VAR"

- Sezer Öztürk, şike iddialarına "Şekip Mosturoğlu ile transfer amaçlı görüştük. Bana benimle ilgilendiklerini söylediler. Yasa dışı bir teklif kesinlikle almadım. Eskişehirspor yönetiminin transferden habheri vardı. Ancak iddianamede bu kısım yer almıyor. Bu duruma çok üzüldüm" şeklinde cevap verdi. 

 

- Murat Şahin'in ardından Fenerbahçeli futbolcu Sezer Öztürk savunmasını yapmak için kürsüye geldi. 

 

- Ümit Karan'ın ardından Murat Şahin savunmasına başladı. Şahin'in savunmasında "Oynamadğım maçlarla ilgili şike suçlamasına maruz kaldım" dedi. 

 

"FENERBAHÇE'NİN ŞAMPİYON OLMASINI İSTEMEM"

- Eskişehirspor-Fenerbahçe maçında Fenerbahçe lehine şike yaptığı iddiasıyla suçlanan Karan, "Bir Galatasaraylı olarak Fenerbahçe'nin şampiyon olmasını istemem" diye konuştu. Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci Karan'a tutuklu sanık Ali Kıratlı ile yaptığı konuşmaların ne anlama geldiğini sordu. Karan ise,"Böyle birşeyle bana gelemezler, çok ağır tepki koyacağımı bilirler" ifadesini kullandı.

 

- Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci tutuksuz sanıklardan Ümit Karan'ı sanık kürsüsüne çağırdı. Karan savunmasında, "Şu anda hayatım alt üst oldu. Böyle bir olayda adımın geçmesi beni çok üzdü" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor