Şifre: Kupayı elinizden alacağız

Şike operasyonuyla ilgili telefonda Aziz Yıldırım'ı uyarmaya çalışırken teknik takibe takılan Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu'nun bu bilgiye Tekirdağ'da tatil yapan kız kardeşi aracılığıyla ulaştığı ortaya çıktı.'Köstebek' şüphesiyle bir gün erkene

Şifre: Kupayı elinizden alacağız

Şike operasyonuyla ilgili telefonda Aziz Yıldırım'ı uyarmaya çalışırken teknik takibe takılan Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu'nun bu bilgiye Tekirdağ'da tatil yapan kız kardeşi aracılığıyla ulaştığı ortaya çıktı.'Köstebek' şüphesiyle bir gün erkene çekilen şike operasyonunun ayrıntılarına ulaşıldı.

 

Futboldaki şike ve teşvik iddiaları üzerine Aralık 2010'da çalışma başlatan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Şube ekipleri tüm verileri topladıktan sonra 4 Temmuz 2011 sabahı operasyon planlıyordu. Ancak 2 Temmuz günü teknik takibe takılan bir telefon görüşmesi, polisin planını değiştirdi. Saat 12.00'de Aziz Yıldırım'ı arayan Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu'nun şu ifadeleri polisi alarma geçirdi: 'Kulüple ilgili önemli konular var. Toplantı yapmamız gerekiyor. Şimdi ben bir yere gidiyorum. Ondan sonra sizi arayacağım. Vatan Caddesi'ne gidiyorum. Bilinen işlerle ilgili değil, yeni bir şey. Kulüple ilgili başkanım kimseyle ilgili değil. 1 saat içinde öğrenip geleceğim size.' İşte bu konuşmanın ardından polis, operasyonu bir gün önceye alarak 3 Temmuz günü gerçekleştirdi.

 

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu şüphelilere yönelik operasyon bilgisinin sızmasının ardından polis ayrı bir inceleme yaptı. Operasyon yapılacağı sinyalinin Şekip Mosturoğlu'na, Tekirdağ Kumbağ'daki yazlığında tatil yapan kız kardeşinden geldiği ortaya çıktı.

 

'BİZLE DEĞİL BAHİSLE İLGİLİ'

 

Buna göre, Mosturoğlu'nun kız kardeşi polis memuru olan komşusuyla futbol sohbeti yaptı. Şike soruşturmasını yürüten birimde görev yapan ancak operasyona katılmayan polis memuru, Mosturoğlu'unun kız kardeşi olduğundan habersiz yazlık komşusuyla Fenerbahçe konusunda iddialaştı. Şaka yollu 'Kupayı elinizden alacağız' dedi. Polis memurunun bu konuşmayı birkaç kez yinelemesi üzerine Mosturoğlu'nun kız kardeşi, durumu ağabeyine anlattı.

 

 KURMAYLARIYLA 'YILDIRIM' TOPLANTI

 

 Mosturoğlu, kız kardeşinden gelen haberi Aziz Yıldırım'a aktarınca operasyonun sekteye uğrama riski doğdu. Aziz Yıldırım, Mosturoğlu ve kurmaylarıyla bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptı. Operasyondan bir gün önce saat 14:22'de başlayan toplantı sonrası Fenerbahçeli kurmaylar, iddianın gerçek olup olmadığını araştırmaya başladı.

 

Teknik takipte Mosturoğlu'nun saat 21:50 sıralarında Kumbağ'a giderek konuyla ilgili bazı kişilerle görüştüğü belirlendi. Mosturoğlu, aynı gün saat 23:42'de Aziz Yıldırım'ı arayarak 'Bu, bizle ilgili değil anladığım kadarıyla. Bahisle ilgili. Yarın daha geniş konuşuruz' dedi. Bunun üzerine plan değişikliğine gidildi ve polis sabah operasyonu başlattı. İlk olarak Aziz Yıldırım gözaltına aldı. Yapılan incelemede, polis memurunun da bilgisine başvuruldu. Polis memurunun 'Kupayı elinizden alacağız' lafının şaka olduğunu söylediği öğrenildi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler