Sezon öncesi çok sert önlemler

Ayrıca taktik gereği kart gören uyanık futbolculara da 2 maç ceza kesilecek..Yeni sezonda taktik gereği kart gören futbolcular ile soyunma odası basan ya da hakaret eden yöneticilere çok ağır cezalar verilecek. Futbol Federasyonu Disiplin Talimatı'nda yap

Sezon öncesi çok sert önlemler

Ayrıca taktik gereği kart gören uyanık futbolculara da 2 maç ceza kesilecek..Yeni sezonda taktik gereği kart gören futbolcular ile soyunma odası basan ya da hakaret eden yöneticilere çok ağır cezalar verilecek.

Futbol Federasyonu Disiplin Talimatı'nda yapılan değişiklikle yeni sezon öncesi çok sert önlemler alındı. Oynanacak kritikmaçlardaki ceza durumunu düşünerek bilinçli olarak

sarı veya kırmızı kart gören futbolculara ikimaç ceza verilecek. Bilindiği gibi önceki sezonlarda bazı futbolcular "taktik gereği" sarı kart görmelerine rağmen, talimatta bu yönde birmadde olmadığı için herhangi bir cezaya çarptırılmamıştı.

Yeni sezonda en ağır ceza hakemsoyunma odasını basan yöneticilere gelecek. Hakem soyunma odasında sportmenliğe aykırı harekette bulunan yöneticilere 3 ay ile 6 ay arası, hakarette bulunan yöneticilere ise 6 ay ile 1 yıl arası hak mahrumiyeti cezası verilecek. Bilindiği gibi önceki sezonlarda başta Aziz Yıldırımolmak üzere bazı yöneticiler bu tür eylemlerde bulunmalarına karşın verilen cezalar genelde 1 aydan fazla olmamıştı.

 FAİR-PLAY CEZASI GELDİ

Talimata yeni konulan "sportmenliğe aykırı açıklamalar" başlıklımadde gereğimedya aracılığı ile fair-play anlayışına aykırı davranan futbolcu, teknik adamve yöneticilere de çok ağır cezalar gelecek.

Centilmenliğe aykırı şekilde medyaya demeç veren futbolcu ve teknik adamlar 1 ile 3maç arası men cezası, yöneticiler de 21 gün ile 45 gün arası hak mahrumiyeti cezası alacak. Futbolcu ve teknik adamlar ayrıca 50 bin liraya kadar para cezasına çarptırılacak. Kulüplerin kendi internet sitelerinde centilmenliğe aykırı beyan vermeleri halinde bile 150 bin TL'ye kadar para cezası verilebilecek.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor